Elon Musk a blocat angajaţii din a intra în sediul Twitter şi a pierdut 75% din forţa de muncă

Scris de | 19 noiembrie, 2022
Elon Musk a blocat angajaţii din a intra în sediul Twitter şi a pierdut 75% din forţa de muncă

Twitter îşi continuă criza şi după ce Elon Musk a dat afară 50% dintre angajaţi cu 2 săptămâni în urmă, acum pierde încă o bună parte din forţa de muncă a companiei. Totul a început atunci când magnatul le-a dat angajaţilor un termen limită de 17 noiembrie 2022 pentru a decide dacă vor veni la birou şi vor lucra peste program său îşi vor da demisia.

Conform BBC între 75% şi 90% dintre angajaţii rămaşi după concedieri au ales să plece cu 3 salarii compensatorii. Musk solicitase dedicare totală şi 60-70 ore de muncă pe săptămână pentru a salva compania. După cum probabil ştiţi deja, Twitter a pierdut o sumedenie de advertiseri după achiziţionarea sa de către CEO-ul Tesla, mai ales pe cei din zona auto. Apoi a lansat cu probleme bifa albastră pe bani, Twitter Blue, cu 8 dolari pe lună, doar pentru că sistemul să fie abuzat în multiple rânduri.

Acum Elon Musk a blocat accesul angajaţilor în companie pentru zilele de vineri, sâmbătă şi duminică. Birourile se vor redeschide de abia luni, pe 21 noiembrie şi atunci vom afla câţi angajaţi mai are compania. Între timp Musk a postat un meme în care un om cu faţa cu logo Twitter se bucura de moartea unei persoane, cu o piatră de mormânt pe care e tot Twitter. Ce e drept miliardarul avertizase de ceva vreme că există riscul unui faliment al Twitter..

Sub 2000 de oameni ar fi rămas angajaţi la Twitter, majoritatea forţaţi de faptul că sunt imigranţi în SUA sau că nu au alte opţiuni. Compania avea 7500 de angajaţi la început de an 2022. Musk a oferit şi indicii că treptat va reveni cu atenţia spre Tesla şi SpaceX, căutând un nou CEO pentru Twitter. Gurile rele spun că l-ar aduce înapoi pe Jack Dorsey, integrand şi proiectul său Bluesky şi înviind Vine.

Etichete: , , , ,

Sursa: BBC