„Twitter ar putea da faliment”, avertizează Elon Musk

Scris de | 12 noiembrie, 2022
„Twitter ar putea da faliment”, avertizează Elon Musk

După o lansare cu scandal şi cu haos pentru bifa albastră cu abonament de 8 dolari de la Twitter şi probleme cu bifa gri „Official”, Elon Musk tocmai a pus paie pe foc. Proprietarul companiei a declarat că Twitter ar putea da faliment şi a avertizat şi care ar fi scenariul negativ în perioada următoare.

În ultima săptămână Twitter şi-a concediat 50% din forţa de muncă, a lansat cu probleme Twitter Blue şi bifa albastră contra cost. Se luptă cu conturile de parodie, cu conturile false care preiau numele altora şi cu clone ale lui Elon Musk care îl ironizează. A avut şi câteva demisii importante, precum Chief Information Security Officer-ul, dar şi Yoel Roth, şef al secţiunii Trust & Safety. Funcţia sa este o cerinţă din partea comisiilor americane pentru a respecta buna funcţionare a companiei, cât mai etic.

FTC a luat deja la ochi Twitter, deoarece compania a folosit în mod eronat informaţii personale, ca numere de telefon date advertiserilor. Apropo de advertiseri, aceştia au început să se retragă în masă după preluarea Twitter de către Elon Musk. Primii care au plecat au fost brandurile auto. Revenind la chestiunea din titlu, Elon Musk a declarat într-o discuţie online cu angajaţii că Twitter ar putea da faliment. A trimis şi un mail intern, în care vorba despre peisajul dificil economic la nivel global.

Veniturile din advertising sunt clar insuficiente pentru a ţine compania pe linia de plutire. Musk a încercat în ultima săptămână să reangajeze din staff-ul dat afară, dându-şi seama că nu poate implementa noile funcţii fără angajaţii respectivi. Au început şi problemele cu bifa albastră: un cont care poza drept un jucător NBA şi-a anunţat transferul, iar o companie medicală verificată a promis insulină gratuită. Ambele erau de fapt false.

Musk s-a plâns angajaţilor Twitter şi că a trebuit să vândă acţiuni Tesla pentru a ţine compania în viaţă. Nici Tesla nu o duce prea bine, cu picaj de 52% în acest an al acţiunilor sale.

Etichete: , , , ,

Sursa: GSMArena