Ce schimbări mai pregăteşte Elon Musk pentru Twitter: criptare, apeluri vocale şi video pentru mesagerie

Scris de | 24 noiembrie, 2022
Ce schimbări mai pregăteşte Elon Musk pentru Twitter: criptare, apeluri vocale şi video pentru mesagerie

Elon Musk a anunţat noi schimbări aduse lui Twitter pe partea de comunicare între utilizatori. Deţinătorul companiei vrea să aducă noi funcţii în zona de mesagerie directă a aplicaţiei: criptare, apeluri video şi apeluri vocale.

CEO-ul Tesla a cumpărat Twitter în această toamnă contra sumei de 44 de miliarde de dolari. Între timp a lansat şi anulat serviciul Twitter Blue, care costă 8 dolari pe lună şi îţi garantează o bifă albastră care certifică autenticitatea contului tău. Acest tip de abonament se va relansa pe 29 noiembrie. Între timp au fost concediaţi 3700 de angajaţi şi alte câteva sute şi-au dat demisia când li s-a cerut să lucreze peste program.

Acum se lucrează la o criptare avansată a mesajelor, pentru a face conversaţiile mai sigure şi cu adevărat private. Musk a menţionat că mesajele directe ale unor persoane au mai ajuns pe web în trecut şi vrea să oprească asta. În 2018 un număr încă necunoscut de DM-uri între companii şi clienţi au ajuns la publicul larg. Elon i-a cerut ajutorul creatorului Signal, Moxie Marlinspike, pentru criptarea mesajelor. Moxie a lucrat de altfel la Twiter şi dorea să implementeze o funcţie de genul cu ani în urmă.

Urmează şi apelare video şi vocală tot în zona de mesagerie directă. Astfel Musk vrea ca Twitter să concureze mai eficient cu WhatsApp şi Instagram. Twitter vine după o săptămână cu probleme, după ce în ultimele 3 zile de săptămâna trecută uşile biroului său au fost blocate, în faţa unui val de demisii ale angajaţilor.

Etichete: , , , ,

Sursa: mysmarprice