Apple îşi aduce programul de service pentru iPhone-uri acasă în Europa

Scris de | 7 decembrie, 2022
Apple îşi aduce programul de service pentru iPhone-uri acasă în Europa
foto via @ubergizmo.com

Apple a lansat în aprilie 2022 serviciul Self Service, prin care posesorii de iPhone-uri din SUA îşi puteau repara telefoanele acasă. Trebuia doar să îşi comande componente şi unelte de reparaţii, plus manuale şi erau gata. Acum serviciul a ajuns în Europa.

Pentru început Apple Self Service Repair e disponibil în Belgia, Franţa, Germania, Italia, Polonia, Spania, UK şi Suedia. Pentru început sunt acoperite iPhone 12 şi 13, dar şi iPhone SE (2022). În mod curios, nu sunt acoperite modelele noi iPhone 14. Totuşi avem şi câteva MacBook-uri pe listă, dar nu şi cele cu CPU M2. Pentru piaţa din Germania preţurile ajung de la 77 de euro pentru o baterie de iPhone 13 la 330 de euro pentru un bundle de componente pentru inlocuriea unui display.

În UK costă 70 de lire şi respectiv 282 de lire. Primiţi şi credit dacă returnaţi părţile defecte la Apple. Apple MacBook Pro 14 ajunge la 734 euro pentru ecran şi senzorul capacului. O placă de bază este 959 euro, în versiunea cu 16 GB RAM şi 512 GB stocare. Nu uitaţi că trebuie să cumpăraţi şi unelte pentru reparaţii, care costă 59 de euro. De fapt e vorba despre o închiriere pe 7 zile şi trebuie să le returnaţi după.

Estimez că serviciul ajunge la noi până în vara lui 2023. Până atunci avem service-urile autorizate Apple.

Etichete: , , , ,

Sursa: Apple