Revoluţie Apple: îşi va deschide iOS spre alte magazine de aplicaţii

Scris de | 15 decembrie, 2022
Revoluţie Apple: îşi va deschide iOS spre alte magazine de aplicaţii

În ceea ce am putea numi lejer breaking news-ul anului 2022 în zona tech, se pare că Apple îşi va deschide iOS spre alte magazine de aplicaţii. Informaţia vine de la Bloomberg şi este citat ca motiv faptul că UE a impus un nou set de reguli şi cerinţe.

E vorba despre faimosul Digital Markets and Services Act impus de Uniunea Europeană, care impune deschiderea sistemelor de operare şi pentru magazinele de aplicaţii rivale. Firma din Cupertino îşi va schimba platforma astfel încât să „deschidă elemente cheie”. Schimbările se vor aplica doar în cele 27 de ţări membre UE şi vor pune baza unei extinderi a serviciilor şi în alte regiuni.

Modificările vor intra în vigoare cel mai probabil din iOS 17 în 2023, iar companiile vor avea până în 2024 să se alinieze la Digital Markets Act. Implementarea include şi alte aspecte, nu doar permiterea accesului la alte magazine de aplicaţii. Printre altele e vorba depsre accesul la cipul NFC (Apple permite doar acces pentru Apple Pay), dar şi acces la cameră, Find My Network şi AirTag. În plus se pune accent pe aducerea de noi engine-uri de web browsing pe iPhone şi iPad.

Apple va taxa în continuare dezvoltatorii, chiar şi când nu îşi distribuie aplicaţiile prin App Store. UE vrea să impună o competiţie corectă între producătorii de telefoane şi software şi să ofere o protecţie sporită a intimităţii, înlăturând advertising-ul invaziv. Amenda în prima fază pentru cei care încalcă reglementările e de 10% din veniturile globale.

Etichete: , , , , ,

Sursa: GSMArena