Samsung pregăteşte un laptop pliabil cu ecran OLED pentru anul 2023

Scris de | 18 decembrie, 2022
Samsung pregăteşte un laptop pliabil cu ecran OLED pentru anul 2023

După ce a cucerit piaţa cu telefoane pliabile, Samsung trece la nivelul următor şi pregăteşte tablete şi laptopuri pliabile. Un astfel de laptop care se pliază şi are ecran OLED ar putea debuta în 2023, conform unor zvonuri.

Samsung e în fazele finale ale proiectului său de laptop pliabil cu ecran OLED. Cel mai nou indiciu despre cest proiect apare într-un raport cu planurile companiei sud coreene. Şi HP pregăteşte un laptop pliabil cu ecran produs de LG, iar Lenovo are deja aşa ceva de 3 ani şi a lansat şi generaţia a doua. Samsung ar fi dus proiectul mult mai departe şi a creat un laptop cu ecran de 17.3 inch, panou produs de Samsung Display. Odată pliat, diagonala devine una de 13.3 inch. Ca idee ZenBook Fold OLED oferă 12.6 inch odată pliat.

Lenovo ThinkPad X1 Fold Gen 2 are un ecran de 16.3 inch OLED, care devine de 12 inch când e închis.

Lansarea acestui laptop ar putea avea loc la CES 2023 sau MWC 2023 şi ar putea avea de-a face cu o lipsă de inspiraţie şi o scădere a pieţei notebook la nivel global. A scăzut şi cererea pe fondul inflaţiei şi saturaţiei pieţei în perioada pandemiei. ASUS ZenBook 17 Fold are un ecran pliabil produs de BOE şi costă 3500 de dolari. Ceva de gen aşteptăm şi pentru produsul Samsung.

ASUS a comandat doar 10.000 de unităţi ale panoului de la BOE, iar HP va produce puţine unităţi din propriul laptop pliabil.

Etichete: , , ,

Sursa: Gizmochina