Doctorul tău scrie foarte urât reţete? Google are o aplicaţie pentru asta

Scris de | 21 decembrie, 2022
Doctorul tău scrie foarte urât reţete? Google are o aplicaţie pentru asta

În ceea ce poate părea un banc sau o glumă de 1 aprilie, Google a decis să ne scape de scrisul urât al doctorilor care prescriu reţete. E ştiut faptul că deseori atunci când primim o reţetă scrisul de mână al doctorului este neinteligibil, iar Google vrea să rezolve asta.

Google a realizat un sistem software în colaborare cu farmaciştii care s-au obişnuit să citească „hieroglifele” şi acum ne oferă posibilitatea de a o face şi noi. Deocamdată Google testează o nouă aplicaţie care reduce masiv numărul de erori provocate de scrisul de mână urât al doctorilor de pe reţete. Aplicaţia e în faza de „cercetare de prototip” şi permite utilizatorului să facă o poză cu reţetă şi să o urce într-o librărie foto.

Aplicaţia va procesa apoi imaginea şi va sublinia ce medicamente sunt menţionate acolo. E gândit că un sistem de asistenţă pentru farmacişti, mai degrabă decât să le înlocuiască interpretarea reţetelor. Tehnologia a fost prezentată în acţiune de către un oficial Google în cadrul unui eveniment anual Google for India, dar nu s-a luat încă o decizie cu privire la lansarea aplicaţiei.

Scrisul de mână urât poate provoca erori de administrare a medicamentelor, de dozaj şi chiar morţi. 1.5 milioane de accidente se produc anual din cauza citirii greşite a reţetelor. În SUA există deja sisteme electronice de prescripţie pentru a evita asta, dar aici intervine falsificarea.

 

Etichete: , , , ,

Sursa: Gizmochina