TikTok ar fi spionat jurnalişti de la Forbes

Scris de | 28 decembrie, 2022
TikTok ar fi spionat jurnalişti de la Forbes

TikTok se află din nou în centrul unui scandal legat de Privacy, de această dată cu privire la spionajul unor jurnalişti de la publicaţii reputate. Nu e doar o teorie, deoarece compania mamă a serviciului, ByteDance a recunoscut aceste practici.

O investigaţie internă realizată de ByteDance a confirmat că angajaţii săi au urmărit multipli jurnalişti care scriau despre companie. Motivul? Iniţial erau monitorizaţi angajaţii care aveau legătură cu jurnaliştii pentru a afla care dintre ei facilita leak-uri, apoi s-a trecut la obţinerea de date despre jurnalişti. E vorba despre adresele IP şi chiar alte date ale utilizatorilor.

Dorinţa ByteDance era de a afla dacă angajaţii săi şi jurnaliştii s-au aflat în acelaşi loc în acelaşi timp. Angajaţii prinşi cu aceste practici au fost între timp concediaţi şi mă refer aici la cei care făceau tracking. Forbes a scris despre acest procedeu încă din octombrie, iar TikTok nu a negat nimic clar pe parcursul ultimelor luni. A declarat doar că n a ţintit spre vreun membru al Guvernului, activist, persoană publică.

Acum aflăm că angajaţi ai companiei din China au accesat în mod repetat date ale utilizatorilor din SUA, fiind analizate 80 de ore de înregistrări audio din întâlnirile interne TikTok. Aplicaţia are 100 de milioane de utilizatori în SUA, iar aceştia risca să piardă accesul la serviciile sale, dacă trece legea cu privire la interdicţia sa. Deja la nivel guvernamental TikTok nu mai poate fi folosit în câteva state din SUA. Angajaţii instituţiilor au interzis să îşi instaleze aplicaţia.

Etichete: , , , ,

Sursa: Forbes