Concedierile în tech continuă: Alphabet renunță la 12.000 de locuri de muncă

Scris de | 20 ianuarie, 2023
Concedierile în tech continuă: Alphabet renunță la 12.000 de locuri de muncă

Alphabet Inc., compania-mamă a Google, elimină nu mai puțin de 12.000 de locuri de muncă, așa cum se arată într-o notificare trimisă staff-ului de către CEO-ul Sundar Pichai. Anunțul vine la foarte puțin timp după ce Microsoft a anunțat decizia de a da afară 10.000 de angajați, și marchează astfel continuarea concedierilor din sectorul de tehnologie, un „trend” care pare să continue. Angajații afectați lucrează în diferite sectoare ale companiei, inclusiv în cel de recrutări, precum și în unele echipe de ingineri și de dezvoltare a produselor. Sunt vizați angajați la nivel global și concedierile vor fi imediate, cel puțin în Statele Unite.

În notificarea trimisă angajaților, Sundar Pichai spune că își asumă „întreaga responsabilitate pentru deciziile care au condus aici.” El mai afirmă și că „în ultimii doi ani am observat perioade de creștere dramatică. Pentru a alimenta această creștere, am angajat oameni pentru o realitate economică diferită de cea cu care ne confruntăm azi”.

Cei 12.000 de angajați reprezintă 6% din forța de muncă globală a Alphabet. Pichai a mai anunțat și că cei afectați vor primi un pachet salarial pentru o perioadă de 16 săptămâni și 6 luni de beneficii de sănătate în Statele Unite. Pachetul de compensare în alte regiuni depinde de legile locale ale fiecărei țări.

De altfel, Google a mai făcut o serie de mutări menite să ducă la o reducere a costurilor în ultimele luni, anulând următoarea generație de laptopuri Pixelbook și luând decizia de a închide permanent Stadia, serviciul de cloud gaming pe care îl oferea. O altă companie aflată sub tutela Alphabet, Verily, care funcționează în domeniul biotech, a anunțat că renunță la 15% din staff la începutul acestui an.

Etichete: , , , ,

Sursa: Google’s parent Alphabet cutting 12,000 jobs globally