One UI 5.1: Ce a pregătit Samsung pentru interfaţa lui Galaxy S23 Ultra?

Scris de | 31 ianuarie, 2023
One UI 5.1: Ce a pregătit Samsung pentru interfaţa lui Galaxy S23 Ultra?

Suntem la nici 48 de ore distanţă de debutul lui Samsung Galaxy S23 şi mai sunt încă piese de puzzle pe care nu le posedăm. Printre ele se numără şi ce aduc nou telefoanele la capitolul software. Se pare că ele vor rula One UI 5.1 şi nu 5.0 cel sosit odată cu Android 13 în 2022 pe seria S22. Acum printr-o scăpare aflăm ce ne aduce nou acest UI.

Samsung Galaxy S23, S23+ şi S23 Ultra vor rula Android 13, cu o interfaţă custom, One UI 5.1. Nu sunt foarte multe noutăţi, ci mai degrabă perfecţionarea unor funcţii din One UI 5.0. Nu avem schimbări la nivel vizual, iar la capitolul cameră schimbarea nuanţei pentru captura selfie e acum mai facilă. E şi mai uşor să aplicăm Effects la selfie-uri. Celebra aplicaţie Expert RAW îţi va permite să capturezi poze necomprimate pentru a fi editate mai complex ulterior.

Poate cea mai importantă noutate e că Gallery oferă un album partajabil cu apropiaţii şi familia, un Shared Family Album. Fiecare membru primeşte 5 GB stocare în cloud şi Gallery va recunoaşte feţele membrilor famliei. Mai mult de atât AI-ul va înlătura umbrele şi reflexiile nedorite. Căutarea de pe telefon va deveni mai smart şi vei putea căuta obiecte şi persoane, fără a le tăgui numele.

E mai facil şi să salvezi screenshoturi, pentru că acum poţi alege folderul dorit. AR Zone şi AR Emoji se extind la 3 persoane cărora le poţi aplica măşti AR în poze şi video. Avem şi îmbunătăţiri de layout şi editare în AR Doodles, widget nou pentru baterie, unul mai arătos pentru meteo şi noi Routines pentru Bixby. Aparent sunt şi wallpaper-uri, care se schimbă odată cu condiţiile meteo.

Şi setup-ul unui telefon nou se face mai uşor, scanând un cod QR, după model iPhone.

Etichete: , , , ,

Sursa: GSMArena