Poţi face apel la Twitter pentru a îţi recupera contul suspendat

Scris de | 2 februarie, 2023
Poţi face apel la Twitter pentru a îţi recupera contul suspendat

Twitter a încheiat anul 2022 cu scandaluri legate de conturi blocate ale celor care documentau traiectoria avioanelor lui Elon Musk, dar şi ale unor jurnalişti. Între timp conturle au fost deblocate şi până şi Trump şi Kanye au fost primiţi înapoi pe platformă. Acum Twitter a deschis o secţiune de dispute şi apeluri pentru conturile suspendate.

Ce e drept încă de când a preluat Twitter anul trecut, Elon Musk a promis că va da celor banati şansa de a îşi „argumenta cazul” când au contul suspendat. Acum apare un proces de apeluri, care va permite oricărui utilizator cu cont suspendat să solicite revenirea. Compania a postat un link spre un formular online accesibil utilizatorilor care nu se mai pot loga în conturi, care au fost blocate sau suspendate. Cu câteva zile în urmă compania a indicat faptul că această zonă de apeluri venea ca parte a politicii de a fi mai blândă cu cei care încalcă regulile.

Va exista şi posibilitatea ca utilizatorul să primească o solicitare de a îşi şterge tweet-ul înainte să fie banat. Dacă se conformează, va fi iertat. În plus, conturile nu vor mai fi suspendate aşa uşor. Se va întâmpla doar în cazuri grave sau ofense repetate. Apelurile vor fi evaluate după o serie de „criterii de revenire”. Încă nu sunt clare criteriile şi nu ştim cât va dura procesul.

Ce e drept Twitter a declarat şi că se aşteaptă la o avalanşă de cereri de restaurare de conturi. Printre motivele de banare se numără activităţi şi conţinuturi ilegale, incitarea la violenţă şi ameninţarea cu violenţă, încălcări de privacy, manipulare a platformei sau spam şi hărţuirea altora.

Etichete: , , , ,

Sursa: searchenginejournal