Android 14 ar putea transforma smartphone-ul într-un webcam

Scris de | 7 februarie, 2023
Android 14 ar putea transforma smartphone-ul într-un webcam

Google pregăteşte multe schimbări importante pentru Android 14, de la suportul pentru conexiune prin satelit la măsurarea distanţei dintre două dispozitive. Azi aflăm şi că va transforma telefoanele conectate la PC în webcam-uri.

Apple a lansat Continuity Camera în 2022, o funcţie care transformă camera de pe iPhone în webcam pentru Mac. Necesită iOS 16 pe iPhone şi macOS Ventura pe PC, pentru a upgrada experienţa de webcam pentru apeluri via Zoom, FaceTime şi clipuri video hands on. Pe Android vom avea nevoie să trecem la versiunea 14 pentru a primi această funcţie, deşi Motorola o oferă pe telefoanele sale Edge de ceva vreme deja.

E vorba despre funcţia Ready For, prin care conectezi un telefon Moto la PC via wireless sau cablu şi îl poţi face webcam. Nu suntem departe de lansarea primului Android 14 Developer Preview, mai ales că Android 14 ar trebui să fie prezentat în mai la Google I/O 2023. Probabil apare prin martie sau aprilie. E drept că poţi şi acum să transformi telefonul Android în webcam, dar ai nevoie de rooting.

Ar fi util să putem folosi telefonul că webcam şi dacă e conectat la PC via wireless, nu doar prin cablu. Pe Apple se poate acest lucru, de exemplu. De văzut şi dacă Android 14 va aduce suport pentru funcţie webcam şi pe Windows şi pe Chrome OS şi pe Mac.

Etichete: , , ,

Sursa: BGR