REVIEW Redmi Buds 4 Pro, căști bune cu ANC la un preț greu de învins

REVIEW Redmi Buds 4 Pro, căști bune cu ANC la un preț greu de învins

Scris de | 13 februarie, 2023

Ah, și ce dor îmi era de o pereche de căști wireless la un preț ceva mai accesibil pe care să le pot recomanda rudelor și prietenilor. În ultimii ani am fost asaltat constant cu întrebări de genul „Ce pereche de căști wireless ieftine și bune îmi recomanzi?”, și până acum, mai mereu am mers pe diverse modele de la producătorii chinezi, precum Realme, OnePlus, sau Xiaomi. Iată că pentru început de 2023 am din nou răspuns la „tema” de mai sus.

Design & Conexiune

Pentru început, trebuie să precizez că am folosit aceste căști true wireless conectate la iPhone, deci să spunem doar că am avut parte de testul suprem în ceea ce privește facilitatea conectivității. Și nu am avut nici o problemă, m-am folosit direct de aplicația Xiaomi Earbuds pe care o găsești pe AppStore și Google Play, iar headset-ul s-a conectat fără probleme la telefon. Tot din platforma software poți să controlezi mai tot ce ține de căști, tipul de ANC ales, dar și setările pentru sunet.

În ceea ce privește designul căștilor, în cazul pachetului de test primit de mine am avut parte de culoarea Midnight Black. Doamne cât îmi plac finisajele sleek de negru pe care le regăsim, de obicei, pe astfel de device-uri Redmi, iar forma cutiei este ovală, minimalistă, cu un singur buton pe toată suprafața ei. De asemenea, dimensiunile celor două buds-uri sunt destul de conservatoare, ceea ce înseamnă că nu vor sta în nici un fel dubios în ureche, ele potrivindu-se perfect din punct de vedere al ergonomiei, cel puțin în urechile mele.

În plus, am reușit chiar și să alerg cu Redmi Buds 4 Pro în ureche, fără să simt în vreun moment că urmează să le pierd pe drum, așa cum mi se întâmplă, destul de des, cu alte modele. Cred că aici contribuie la experiența bună și cauciucul ceva mai premium care asigură un grip bun cu urechea. Deci, la atât sport limitat cât fac eu, acestea s-au dovedit mai mult decât potrivite.

Sunet

Și ajungem și la cel mai important aspect. Și aici am încercat să-mi dau cu părerea cum știu eu mai bine, dat fiind că responsabilul din redacție cu gadget-urile audio, Andrei, a avut mai multă treabă prin alte părți, cu alți „clienți”. În fine, revenind, unul dintre primele lucruri car sar în ochi atunci când te uiți la cutie este chiar inscripția „Hi-Res Audio Wireless”, ceea ce înseamnă că Redmi Buds 4 Pro ating acest nou standard în domeniu și suportă codecul audio LDAC, care transmite datele, sunetul în speță, la o viteză de până la 990 kbps.

Nu mai are rost să spun că această certificare chiar se simte în experiența practică, de zi cu zi, iar Buds 4 Pro asigură un sunet oarecum mai bogat decât AirPods 3-urile mele cele de cu toate zilele, la un preț chiar mai bun. Pentru că buds-urile despre care vorbim astăzi aici vin la raftul magazinului producătorului din România spre achiziționare în schimbul a 430 de lei. Sincer, mi se pare un plafon de preț mai mult decât acceptabil pentru ce oferă ele. Și de-asta spuneam încă din primul paragraf că se integrează perfect sintagma „ieftin și bun”, numai bune de recomandat oricui vrea o pereche potentă de căști pentru viața de zi cu zi și ceva sport.

De asemenea, Redmi Buds 4 Pro dispun și de un driver dinamic dual, cu o diafragmă din aliaj de aluminiu de 10 mm, și una din titan, de 6 mm, care se combină într-un buchet de sunete înalte, medii și joase, toate bine definite, fără să avem parte de o exagerare din partea vreunuia. Nu de puține ori am testat căști care sufereau puțin sau mai mult la capitolul bass, însă Buds 4 Pro se achită așa cum trebuie de sarcina aceasta.

În ceea ce privește mediile și înaltele, acestea sunt calibrate foarte bine din fabrică și nu au necesitat vreo intervenție în aplicație ca să le potrivesc eu așa cum trebuie. Am fost mulțumit de pachetul complet, dar mai ales de funcția de Active Noise Cancelling, despre care urmează să vorbim în acest material, una versatilă care poate fi setată în funcție de scenarii diferite de utilizare sau de preferința într-un anume moment a utilizatorului.

Practic, totul depinde de cât de „rupt” vrei să fii de lumea din jurul tău. Aici poți alege unul dintre cele trei niveluri de ANC, o reducere mai ușoară, una mai profundă sau pe cea echilibrată. Totul depinde de mediul în care te afli, și recomandat este să optezi în concordanță. De asemenea, microfoanele încorporate care se ocupă de ANC sunt folosite și de modul de transparență, care beneficiază și de o setare prin care poți îmbunătăți vocile oamenilor din jur pentru a putea purta conversații fără nici o problemă fără să fie nevoie să-ți dai căștile jos din urechi.

Baterie

La acest capitol Buds 4 Pro stau foarte bine, oferind o durată totală de peste 8 ore cu o singură încărcare, iar carcasa, per total, este echipată pentru patru încărcări 0%-100%. Deci avem parte de o durată totală de ascultare de aproximativ 34-35 de ore, în realitate, cu acest headset, ceea ce îl situează peste media pieței, mai ales la acest segment de preț. De altfel, Redmi se laudă și cu o durată de două ore de ascultare, cu o încărcare de doar cinci minute, însă nu am reușit să ajungem la această performanță, însă ne-am apropiat destul de tare, cu aproximativ o oră și 50 de minute.

Concluzia connect

Redmi Buds 4 Pro este exact acea pereche de căști pe care ar trebui să o cumperi dacă vrei calitate bună spre foarte bună, la un preț mai redus decât alte produse de pe piață, care oferă, poate, ceva mai puțin. Eu unul sunt foarte mulțumit de aceste mici buds-uri și consider că sunt o alegere recomandabilă pentru orice utilizator care nu vrea să-și spargă bugetul pe ceva headset-uri de la branduri mai recunoscute pentru produsele sale audio, însă care caută totuși să obțină maximum de valoare în schimbul sumei plătite.

Etichete: , , , , , , ,