După Google şi Microsoft are probleme cu AI-ul şi chatbotul Bing

Scris de | 14 februarie, 2023
După Google şi Microsoft are probleme cu AI-ul şi chatbotul Bing

Pe 7 februarie Microsoft a dezvăluit următoarea evoluţie a motorului de căutare Bing, pe care îl numeşte pur şi simplu New Bing. Una dintre funcţiile sale cheie este un chatbot conversaţional, cunoscut ca Bing Chat. Ei bine, el are probleme.

Google a avut probleme recent cu Bard, care într-un spot de promovare dădea un răspuns eronat cu privire la un telescop spaţial. Acum Microsoft are şi ea probleme, după ce o demonstraţie a lui Bing Chat s-a lăsat cu erori. Dacă Google a greşit cu puţin acurateţea informaţiilor despre telescop din Bard, ei bine Bing Chat pare a prefera să inventeze informaţii.

Bing Chat funcţionează astfel: îi poţi pune o întrebare, va face o căutare pe Internet după informaţii conexe, care apoi vor fi recompilate în ceva original ca răspuns. Spre exemplu îi poţi cere lui BIng AI să îţi ofere reţete pentru anumite preparate, folosind anumite ingrediente. Încă de la debut s-a remarcat o greşeală a lui Bing, în comparaţia dintre aspiratoare pentru blana de animale de companie.

A oferit şi detalii false despre baruri din Mexic şi a sumarizat greşit un raport financiar trimestrial. Problema mare e cu BingChat şi faptul că afişează informaţie fictivă, citând surse care nu există. Dezvoltatorii au săpat prin Bing Chat şi au găsit informaţii şi surse denaturate sau inventate. Se pare că chatbot-ul cu AI nu e chiar oracolul care sperăm noi să fie.

Etichete: , , , ,

Sursa: Slashgear