Următorul ceas Fitbit ar putea monitoriza tensiunea arterială

Scris de | 14 februarie, 2023
Următorul ceas Fitbit ar putea monitoriza tensiunea arterială

Următorul pas pentru Fitbit pare a fi implementarea unei funcţii vitale pe purtabilele sale, cea de monitorizare a tensiunii arteriale. În ultima vreme s-a vorbit tot mai mult despre asta, mai ales după apariţia lui Huawei Watch D.

Deţinută acum de Google, compania Fitbit are finanţe destule pentru a experimenta. Recent a aplicat pentru un brevet pentru un ecran sensibil la apăsări, la forţă. Brevetul a fost descoperit de către The Verge şi prezintă un design inspirat de la un tensiometru clasic. Totuşi, sunt diferenţe. În loc de senzor PPG, acest design implică blocarea fluxului sanguin într-o arteră şi apoi uşurarea presiunii.

Apoi va oferi o citire care indică sistola şi diastola. Aparent presiunea nu va fi asupra incheieturii, ci asupra unui deget, pus peste o zonă a ecranului. Samsung oferă deja monitorizare a tensiunii arteriale pe ceasurile sale de câţiva ani, dar acolo mecanismul e diferit şi implică o calibrare cu un tensiometru clasic, care se face periodic. Problema e că gurile rele spun că tehnologia ar putea fi mutată de Google pe Pixel Watch-ul viitor decât pe un Fitbit.

În acest moment cureaua care se umflă, ca la Huawei Watch D pare cea mai bună metodă de a pune un tensiometru pe un ceas, dar să vedem ce ne va aduce viitorul. Avantajul Fitbit e că are o aplicaţie şi un abonament excelent în care să integreze metricii.

Etichete: , , ,

Sursa: Phone Arena