Qualcomm anunţă un parteneriat cu echipa de Formula 1 Mercedes-AMG Petronas

Scris de | 17 februarie, 2023
Qualcomm anunţă un parteneriat cu echipa de Formula 1 Mercedes-AMG Petronas

În 2022 Qualcomm şi Ferrari anunţau un parteneriat important, care avea să aducă cipurile producătorului american pe monoposturile şi echipamentele din campusul Ferrari. După un an iată că vedem creatorul lui Snapdragon schimbând tabăra şi trecând în barca celor de la Mercedes-AMG Petronas.

Mai mult de atât, cele două părţi au semnat o înţelegere pe câţiva ani, deci nu e un „one time deal”. Astfel, vom vedea brandingul Snapdragon apărând pe monoposturile scuderiei, pe echipamentul piloţilor şi tehnicienilor. Parteneriatul va permite dezvăluirea unor experienţe online şi offline unice, iar Qualcomm va ajuta şi la comunicarea între maşină şi „bază” prin cipurile sale modem. În plus pregăteşte şi experienţe imersive VR, care să ducă publicul în cockpit.

Campusul britanic al celor de la Mercedes-AMG Petronas va fi dotat cu echipamente şi tehnologii Qualcomm. Vestea parteneriatului a venit odată cu dezvăluirea monopostului Mercedes-AMG F1 W14 E Performance. Maşina va fi pilotată de către Hamilton şi Russell şi vine cu un exterior all black, mă rog, cu elemente de argintiu. A scăzut şi greutatea, au fost incluse elemente de fibră de carbon în plus, iar designul şi culoarea ar fi inspirate de Sauber C12 din 1992.

Prima etapă din sezonul F1 2023 are loc în Bahrain pe 5 martie. În 2022 Mercedes a prins doar locul 3 în clasamentul constructorilor, iar Lewis Hamilton a terminat sezonul fără nici o victorie. În 2023 Mercedes vrea să revină în top cu acest monopost.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , ,

Sursa: GSMArena