Facebook te va face să plăteşti pentru conturile Verified

Scris de | 20 februarie, 2023
Facebook te va face să plăteşti pentru conturile Verified

Luând exemplu de la Twitter, Meta, compania mamă Facebook a anunţat că va începe să taxeze conturile Verified. Va implementa un model de subscripţii care debutează săptămâna viitoare. Se inspiră de la Twitter Blue în mod clar şi avem detalii despre el mai jos.

E bizar să vedem un anunţ de produs software în weekend, dar fix asta a făcut Mark Zuckerberg duminică. Oficialul a folosit un canal de anunţuri lansat recent pentru a dezvălui că serviciul cel nou va include o „insignă albastră”, care confirmă autenticitatea contului, protecţie contra conturilor false şi acces direct la suport clienţi. Meta doreşte să crească autenticitatea şi securitatea în toată gama de servicii.

Subscripţia va fi testată întâi în Australia şi Noua Zeelandă într-un program pilot. Meta Verified va costa 15 dolari pe lună, atunci când utilizatorii se abonează prin aplicaţiile companiei de pe iOS sau Android. Pe web va costa 12 dolari pe lună şi va acoperi atât conturile de Facebook, cât şi de Instagram. Utilizatorii vor trebui să întrunească anumite criterii de eligibilitate înainte să se aboneze la acest serviciu Verified.

Spre exemplu trebuie să aibă vârsta de 18 ani împlinită, apoi să partajeze cu Meta un document care le atestă identitatea. Poza de pe document trebuie să corespundă cu cea de pe profilul de Instagram sau Facebook. Odată ce eşti verified, nu poţi schimba numele de profil, username-ul, data de naştere sau poza fără să treci prin procesul de verificare iar. Conturile care au fost verified înainte de anunţul de ieri vor rămâne la acelaşi statut.

Bonus, Meta va oferi şi 100 de stele gratuite, un currency cu care poţi da „bacşiş” creatorilor de conţinut de pe Facebook. Apar şi stickere exclusive pentru Stories şi Reels.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Engadget