Microsoft și Nintendo oficializează o înțelegere pe 10 ani pentru Call of Duty

Scris de | 21 februarie, 2023
Microsoft și Nintendo oficializează o înțelegere pe 10 ani pentru Call of Duty

La sfârșitul lui 2022, Microsoft anunța că dorește să aducă seria de shootere Call of Duty pe dispozitivele Nintendo pentru următorii 10 ani, atât timp cât achiziția sa pentru Activision Blizzard va fi aprobată. Astăzi, gigantul american a trecut la fapte, anunțând prin vocea președintelui Brad Smith că a fost semnat și contractul care oficializează această înțelegere cu compania japoneză, aceasta urmând să primească același acces la seria CoD ca și Xbox.

„Microsoft și Nintendo au negociat și semnat un contract valabil pe 10 ani pentru a aduce Call of Duty jucătorilor de pe consolele Nintendo, în aceeași zi și cu același conținut ca și celor de pe consolele Xbox” se arată în comunicatul oficial Microsoft. „Ne dorim să oferim acces egal pe termen lung pentru seria Call of Duty și pe alte platforme de gaming”. Americanii se referă la o ofertă similară pe care le-au făcut-o celor de la Sony, pentru a asigura prezența CoD pe PlayStation-uri, dar și la una făcută celor de la Valve, pentru a aduce jocurile pe Steam, în cazul în care achiziția este aprobată.

Aceste înțelegeri fac parte din încercarea celor de la Microsoft de a convinge instituțiile care urmează să dea verdictul pentru aprobarea achiziției Activision Blizzard de către companie. Situația acestei afaceri este una incertă momentan, Comisia Federală de Comerț din SUA (FTC) încercând să blocheze achiziția, în timp ce în Marea Britanie este posibil ca Activision să fie nevoită să renunțe la anumite aspecte ale afacerii sale pentru un aviz pozitiv.

Mai mult, se pare că și Uniunea Europeană este gata să se alăture Marii Britanii, convinsă că achiziția ar putea reduce competiția din piață. Microsoft se pare că ar fi cerut o audiere pentru a clarifica acest lucru cu cei de la UE, care se întâmplă chiar astăzi. Principalul opozant al achiziției este, evident, Sony, care se teme că cei de la Microsoft le vor „tăia” accesul la Call of Duty, limitând disponibilitatea seriei. Microsoft a promis că nu va face asta și a oferit inclusiv semnarea unui contract în acest sens, însă au fost refuzați.

Etichete: , , , , , , ,