vivo X90 Pro lansat în Europa, cu procesor Dimensity 9200, optică Zeiss

Scris de | 24 februarie, 2023
vivo X90 Pro lansat în Europa, cu procesor Dimensity 9200, optică Zeiss

Vivo a lansat telefoanele din seria X90 în iarna, în China cel puţin, iar acum a adus flagship-ul Vivo X90 Pro în Europa. Acesta este un cameraphone, urmaşul lui Vivo X80 Pro, bine văzut anul trecut.

Păstrează din atributele predecesorului, precum optică Zeiss, doar că trece la un procesor MediaTek Dimensity 9200, nu mai mizează pe Snapdragon. În spate găsim piele vegană, iar în faţă un ecran curbat pe lateral, un OLED generos, de 6.78 inch, cu rezoluţie 2K+.

Are rata de refresh rate de 120 Hz şi sticlă Schott Xensation Up2, nu Gorilla Glass, cum s-ar fi putut crede. Şi am ajuns şi la camere:

  • Selfie: 32 MP
  • Principala: 50.3 MP, Sony IMX989, senzor de 1 inch wide, cu telemetru laser şi stabilizare optică
  • Camere secundare: 12 mP ultrawide + 50 MP telephoto cu zoom optic 2X

Nu lipseşte optica Zeiss, dar şi un nou cip pentru procesare a imaginii, vivo V2. El se ocupă şi de optimizare a gaming-ului, deci e mai mult un NPU, care mai are grijă şi de consumul energetic. Nu s-a făcut rabat la tehnologie aici: tehnologia RAM e LPDDR5 şi stocarea e UFS 4.0. E drept, există şi LPDDR5X pe piaţă.

Tehnologiile foto includ filtre şi efecte dezvoltate de Zeiss împreună cu vivo, imitând look-ul trademark al lentilelor Zeiss. Există şi peliculă Zeiss T Star, care elimină reflexiile ciudate sau ghosting-ul în cazul lentilelor. Totul se încheie cu o baterie de 4870 mAh, cu încărcare la 120W pe fir şi 50W wireless.

Pentru cei dezamăgiţi de zoom-ul optic de doar 2X, aflaţi că varianta Pro+ oferă o cameră tele mai potentă extra.

Etichete: , , , ,