ASUS Learn and Compete a ajuns la ediția 2023: Cum te înscrii și care sunt premiile pentru elevii bucureșteni de liceu

Scris de | 3 martie, 2023
ASUS Learn and Compete a ajuns la ediția 2023: Cum te înscrii și care sunt premiile pentru elevii bucureșteni de liceu

ASUS România demarează ASUS Learn and Compete 2023, concursul destinat liceenilor bucureșteni pasionați de informatică și de utilizarea soluțiilor digitale. Competiția este organizată împreună cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, fiind inclusă în Calendarul Activităților Educative Municipale 2023.

ASUS Learn and Compete 2023 preia formatul hibrid al concursului din 2022, însă, de această dată, participanții vor concura individual și nu în echipe. Pe lângă premii (laptopuri ASUS ExpertBook) destinate primilor trei clasați, ASUS oferă câștigătorului șansa de a contribui direct la dotarea liceului pe care îl reprezintă. Astfel, ASUS va echipa laboratorul de informatică al respectivei instituții de învățământ cu 30 de laptopuri ASUS P1512.

Înscrierea este gratuită, realizându-se pe site în perioada 2 – 24 martie 2023, în limita a 2000 de concurenți. Pot participa elevii din clasele IX-XII din Municipiul București, în urma înregistrării realizate de către un profesor îndrumător (profesorul de TIC sau profesorul diriginte). Calendarul concursului cuprinde două workshop-uri, unul pentru profesori (online, 24 martie) si altul pentru elevi (online, 27 martie), două etape de departajare (online, 29 martie și 31 martie) și marea finală (offline, 5 aprilie).

Printre obiectivele concursului se numără: învățarea de lucruri noi, comunicarea și transmiterea de informații, antrenarea imaginației și a creativității, precum și formarea unei atitudini corecte în abordarea problemelor.

Desfășurarea concursului ASUS Learn and Compete 2023

Concursul se desfășoară prin intermediul platformelor Kahoot! și Zoom, atât online, cât și în mediul offline. Pentru a putea lua parte la competiție, fiecare participant trebuie să aibă la dispoziție un desktop/laptop și cel puțin un smartphone.

ASUS Learn and Compete 2023 va demara cu un workshop online pe 24 martie 2023 dedicat profesorilor, urmând ca pe 27 martie să aibă loc și un workshop pentru elevi, pentru acomodarea cu modalitatea de implementare a concursului.

Etapele online vor trimite în Marea Finală un număr total de 20 participanți calificați. În prima etapă (online, 29 martie) vor putea lua parte toți participanții înscriși care respectă toate regulile concursului. Se vor califica în Finală primii 10 participanți în ordinea desemnată de programul Kahoot. La cea de-a doua etapă (online, 31 martie) vor putea participa toți participanții înscriși care respectă toate regulile concursului și care nu s-au calificat în Etapa 1. Și de această dată, se vor califica în Finală primii 10 participanți în ordinea desemnată de programul Kahoot!. Marea finală offline din 5 aprilie 2023 va reuni maxim 20 de participanți care s-au calificat în Etapele 1 și 2. Evenimentul se va desfășura în format fizic.

Demararea înscrierilor pe asuschallenge.ro a fost marcată printr-o conferință de presă susținută de reprezentanții ASUS România și I.S.M.B. pe 2 martie 2023, la Sheraton Bucharest.

Premiile ASUS Learn and Compete 2023

ASUS va premia câștigătorii locurilor I, II și III cu laptopuri ASUS ExpertBook (Locul I: ASUS ExpertBook L2 L2402 și Locurile II și III: ASUS ExpertBook B1 B1400). De asemenea, compania va dota laboratorul de informatică al liceului de care aparține câștigătorul Locului I cu 30 de laptopuri ASUS P1512.

Etichete: , , , , , , ,