Xiaomi va începe să producă automobile în curând; Când ies de pe linia de producţie?

Scris de | 7 martie, 2023
Xiaomi va începe să producă automobile în curând; Când ies de pe linia de producţie?

Xiaomi şi-a creat o divizie auto de ceva vreme şi a investit multe milioane de dolari în acest proiect. Au scăpat şi nişte imagini cu vehiculele Xiaomi, dar încă nu aveam o dată de lansare pentru aceste automobile, dar acum avem o perioadă a debutului.

CEO-ul Xiaomi, Lei Jun a declarat că „testele de iarnă au fost finalizate cu succes”, iar prima maşină Xiaomi e gata de finalizare mai rapid decât se aştepta. Dacă totul merge conform planului, atunci producţia în masă va începe în prima jumătate a lui 2024. Până acum compania a investit peste 433 de milioan de dolari în segmentul auto şi are o echipă care creşte constant, deocamdată numărând 2300 de angajaţi.

O nouă rundă de investiţii este aşteptată în acest an, depăşind 2.8 miliarde de dolari. Alte 14 miliarde vor fi investiţi în următorii 5 ani. CEO-ul a sugerat şi că Xiaomi ar trebui să ia mai în serios segmentul de robotică, deoarece el va accelera dezvoltarea zonei de self driving şi va grăbi şi procesl de producţie auto. Ideea unui producător de telefoane care intră în segmentul auto nu este nouă. Şi Apple are un proiect de genul, care a tot fost amânat şi redus ca amploare în culise în ultimul deceniu.

Huawei are de asemenea iniţiative auto, dar alături de parteneri din segment din China. Startup-uri că Xpeng Motors şi Li Auto concurează între timp cu gigantul BYD, care s-a stabilit ca lider în segment în China. Xiaomi intra în segment în 2021 şi are o fabrică deja înfiinţată în Beijing.

Etichete: , , , ,

Sursa: arenaev.com