realme a lansat un telefon cu Dynamic Island ca iPhone 14 Pro, C55

Scris de | 8 martie, 2023
realme a lansat un telefon cu Dynamic Island ca iPhone 14 Pro, C55

Dynamic Island este poate funcţia distinctivă de pe iPhone 14 Pro de care s-a vorbit cel mai puţin în ultimele luni. S-a vorbit mult mai mult despre breton, despre înlăturarea jack-ului audio şi despre conectorul Lightning. Ei bine acum încep să apară tardiv şi clonele, precum cea realizată de realme cu C55.

Realme C55 nu ar trebui să fie un telefon prea special dacă te uiţi la dotări: e un entry level cu CPU MediaTek Helio G88 şi baterie de 5000 mAh. Ce îl separă totuşi de gloată e faptul că în jurul decupajului pentru camera selfie ecranul va crea o pilulă care afişează informaţii utile. Mă întreb dacă nu cumva e un trademark la mijloc şi realme s-ar putea trezi cu un proces din partea Apple.

Mecanismul de aici se numeşte Mini Capsule în loc de Dynamic Island şi va afişa alerte cu privire la bateria consumată, starea de încărcare a telefonului şi consumul de date. Va afişa şi numărul de paşi realizaţi via pedometru şi distanţa parcursă. Alte funcţii vor sosi ulterior, cu un update. Realme C55 mai are încărcare la 33W, 8 GB RAM şi 256 GB stocare, plus un ecran Full HD de 6.72 inch, cu refresh rate de 90 Hz.

Dispune de cititor de amprente lateral, o cameră selfie de 8 MP şi una duală în spate, cu senzori de 64 MP şi Bokeh de 2 MP. Are până şi jack audio, NFC, port USB-C şi tuning audio Dirac. Preţul nu e rău deloc: cel de pornire este de 150 de euro.

Etichete: , , , ,

Sursa: GSMArena