YouTube scapă de cea mai enervantă reclamă pe care o afişa

Scris de | 9 martie, 2023
YouTube scapă de cea mai enervantă reclamă pe care o afişa

YouTube pare gata să se reinventeze în aceste zile, anunţând că scapă de una dintre cele mai enervante reclame ale sale. Asta după ce a devenit mai permisivă cu limbajul colorat din clipurile monetizate.

YouTube include reclame tot mai intruzive în ultimii ani, atât în aplicaţie, cât şi pe site. Evident scăpaţi de ele dacă aveţi abonament Premium, dar utilizatorii serviciului gratuit au totuşi de suferit în experienţa lor. La un moment li se serveau 5 reclame peste care nu puteai sări în fiecare clip. YouTube a lăsat-o mai moale cu acea abordare totuşi şi acum a decis să elimine un banner care încurcă multă lume pe YouTube.com.

E vorba despre reclamele overlay care apar în partea de jos a playerului video în mod desktop. Nu vom mai vedea respectivele bannere începând cu 6 aprilie 2023. Totul se întâmplă în urma feedback-ului de la utilizatori. Noutatea se aplică doar pentru utilizatorii site-ului de pe desktop, nu şi pentru cei care folosesc aplicaţia de pe iOS şi Android sau smart TV.

Reclamele Overlay sunt printre cele mai enervante de pe platformă, deoarece apar brusc şi au un buton foarte mic de „close” în colţul din dreapta sus. Mulţi dau click pe reclamă când încearcă să o închidă şi ajung pe site-ul la care se face reclamă, generând venituri pentru YouTube. O practică nu prea corectă, dacă mă întrebaţi pe mine.

Etichete: , , , ,

Sursa: Gizchina