Google integrează tool-uri AI în Gmail şi Docs; Ce aduc nou?

Scris de | 16 martie, 2023
Google integrează tool-uri AI în Gmail şi Docs; Ce aduc nou?

Chatboţii şi AI-ul sunt cuvintele de bază în ziua de azi atunci când lansezi un nou produs software. Dacă Microsoft a integrat ChatGPT în Bing, acum Google începe să aducă tot mai multe tool-uri AI în aplicaţiile şi serviciile sale. Gmail şi Docs tocmai au primit astfel de upgrade-uri.

Google a introdus o serie de funcţii de scris pe bază de AI in Docs şi Gmail, disponibile deoacamdată doar pentru câţiva beta testeri norocoşi. Utilizatorii Workspace vor putea folosi puterea AI-ului creativ pentru a colabora, a se conecta şi a… crea. Utilizatorii vor putea folosi AI-ul pentru a scris draft-uri, a dat replici la mailuri, a face rezumate şi a prioritiza ideile pe Gmail.

Există şi mecanisme de proofreading, corectare, scriere şi rescriere în Docs. Acestea e doar începutul şi funcţionalitatea se va extinde pe viitor la întreaga suita Google Workspace. Pe viitor vei putea genera imagini, audio şi video-uri în Slides, dar şi insights şi formule în Sheets. Ideea este de a economisi timp folosind aceste tool-uri, spre exemplu cu un prim draft de CV sau o invitaţie la un eveniment generate de AI pentru tine.

Sau un mail redactat pe ton profi. Va trebui să scrii doar subiectul pe care trebuie să îl abordeze şi primeşti imediat un draft. Pornind de la acel draft vei putea genera un mail pe care îl poţi edita şi îmbunătăţi aşa cum ai nevoie. Gmail primeşte şi un buton „I’m Feeling Lucky”, care îţi permite să rescrii mailul de care nu eşti sigur şi să îl faci mai formal.

Utilizatorul va fi totuşi mereu în control, iar AI-ul va fi doar consultativ.

Etichete: , , , , , ,