TikTok s-ar afla din nou sub presiunea guvernului american. Care sunt cerințele acestuia

Scris de | 16 martie, 2023
TikTok s-ar afla din nou sub presiunea guvernului american. Care sunt cerințele acestuia

TikTok este din nou în vizorul guvernului american, iar administrația Biden ar cere vânzarea afacerii de către compania mamă, ByteDance, pentru a evita o interdicție pe teritoriul Statelor Unite. Zvonul are deja în spatele său două surse importante, The Wall Street Journal și New York Times. Amenințarea principală venită de la Casa Albă ar însemna o evoluție a interdicțiilor limitate și a legislației care are rețeaua socială în vizor deja. La sfârșitul lui februarie, guvernul SUA anunța că agențiile federale au la dispoziție 30 de zile pentru a elimina aplicația din toate dispozitivele de muncă, aceasta fiind urmată de o mulțime de restricții în diverse state ale țării.

Un nou proiect de lege introdus la începutul acestei luni ar oferi secretarului Comerțului posibilitatea de a interzice companiilor străine să funcționeze în Statele Unite, dacă sunt considerate amenințări pentru siguranța națională, aceasta fiind una dintre principalele descrieri pe care oficialii anti-TikTok le-au folosit vorbind despre rețeaua socială.

Oficialii TikTok au declarat în repetate rânduri că datele utilizatorilor lor din SUA nu sunt păstrate în China, discutând cu guvernul SUA inclusiv posibilitatea de a separa operațiunile din țară de către cei de la ByteDance. În decembrie, Wall Street Journal nota însă că negocierile dintre cele două părți au ajuns într-un impas, iar o înțelegere între acestea pare incertă. Vestea noilor presiuni puse de guvernul SUA asupra TikTok vine în contextul în care CEO-ul Shou Zi Chew este așteptat să depună mărturie în fața Congresului săptămâna viitoare, răspunzând la întrebări cu privire la operațiunile companiei și relația sa cu guvernul chinez.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Biden administration reportedly demanding that TikTok sell or face a ban