TikTok impune o limită de 60 de minute pe zi pentru utilizatorii cu vârsta sub 18 ani

Scris de | 2 martie, 2023
TikTok impune o limită de 60 de minute pe zi pentru utilizatorii cu vârsta sub 18 ani

TikTok a făcut o modificare importanta setărilor şi politicilor sale de utilizare, aducând o limită de screen time de 60 de minute pentru utilizatorii ce au vârsta sub 18 ani. Dacă adolescenţii ating acel prag ei trebuie să introducă o parolă pentru a continua să utilizeze aplicaţia.

Va exista totuşi funcţia de a nu folosi această restricţie, care se aplică din următoarele săptămâni. Aplicaţia de socializare pe bază de video-uri scurte a implementat acest mecanism pentru a îi ajuta pe tineri să îşi controleze mai bine modul în care utilizează aplicaţia. Noua limită vine după sistemul de notificări lansat în 2021, care încuraja tinerii să îşi administreze screen time-ul mai bine.

Pe atunci tool-urile de screen time au crescut ca utilizare cu 234%. Utilizatorii platformei trebuie să aibă minim 13 ani, iar oricine sub 18 ani va primi o notificare săptămânal cu o „recapitulare de screen time”. Cine dezactivează restricţia de 60 de minute şi foloseşte aplicaţia timp de 100 de minute pe zi va primi un mesaj cu avertizare pe ecran, recomandând o setare a propriei limite de timp.

Părinţii celor mici care folosesc opţiunea Family Pairing vor putea impune la rândul lor limitări şi va exista un dashboard cu opţiuni şi cu metrici detaliaţi de utilizare. Cormac Keenan, şef de securitate şi încredere la TikTok afirma că ByteDance a dezvolat funcţia alături de cercetători. TikTok a mai lansat în trecut funcţii pentru a îi proteja pe tineri, precum cea care face conturile celor cu vârste între 13 şi 15 ani automat setate ca private.

Mesageria directă e disponibilă doar pentru cei care au cel puţin vârsta de 16 ani, iar pentru a face un LIVE trebuie să ai 18 ani.

Etichete: , , , ,