Pasionat de muzică clasică? De azi Apple Music Classical îţi oferă acces inclusiv la compoziţii româneşti

Scris de | 29 martie, 2023
Pasionat de muzică clasică? De azi Apple Music Classical îţi oferă acces inclusiv la compoziţii româneşti

După ce Apple ne-a oferit o funcţie de Karaoke în cadrul lui Apple Music, acum a făcut un spinoff cultural pentru apreciată aplicaţie de streaming. Vorbim despre Apple Music Classical, serviciu de streaming care include doar muzică clasică şi vom găsi aici şi compoziţii româneşti.

O nouă aplicaţie pentru pasionaţii de muzică clasică este aici şi e disponibilă la nivel global. Până acum era disponibilă la precomandă prin App Store, iar aplicaţia oferă acces la 5 milioane de track-uri de muzică clasică. De fapt ce avem aici este bazat pe Primephonic, un serviciu de streaming de muzică clasică, care a fost cumpărat de Apple în 2021. Sunt preluate playlist-uri, conţinut, căutare, metadata.

Şi acum partea bună: Apple Music Classical este gratuit cu o subscripţie standard Apple Music pe iOS 15.4 şi versiuni ulterioare. Pe lângă aspectul muzical, aveţi acces şi la biografiile compozitorilor, descrieri ale operelor lor şi multe altele. Căutarea e foarte bine gândită, astfel că poţi căuta opere după perioada lansării, genul muzical, compozitor, dirjitor, numărul de catalog.

Apple promite o calitate deosebit de înaltă, până la 192 kHz şi 24 bits Hi-Res Lossless şi le va permite utilizatorilor să asculte mii de înregistrări cu Dolby Atmos şi Spatial Audio. Aplicaţia nu include reclame, iar ca idee un abonament Apple Music costa în România 24 lei pe lună. Varianta Student este 12 lei pe lună şi cea Familie 37 lei pe lună. Apple Music pune la dispoziţie peste 100 de milioane de melodii şi oferă şi suport Spatial Audio.

Etichete: , , ,

Sursa: Gizchina