Apple va dezvălui iOS 17 pe 5 iunie, împreună cu casca de realitate virtuală Reality Pro (WWDC 2023)

Scris de | 30 martie, 2023
Apple va dezvălui iOS 17 pe 5 iunie, împreună cu casca de realitate virtuală Reality Pro (WWDC 2023)

Apple a confirmat oficial data la care va ţine WWDC 2023, a doua cea mai importantă conferinţă a sa, după evenimentul pe care îl ţine de obicei în toamnă pentru a ne prezenta noi iPhone-uri. Azi am aflat că între 5 iunie şi 9 iunie 2023 are loc seria de conferinţe WWDC.

Evenimentul va avea loc în Apple Park, în cadrul Apple Campus, iar acolo Apple va dezvălui cele mai noi versiuni de iOS, iPadOS, macOS, watchOS, tvOS. E vorba despre iOS 17 şi restul OS-urilor aduse tot la versiunea 17. 5 iunie e ziua marelui keynote, care ne va aduce detalii despre iOS 17. Platforma are numele de cod Dawn şi gurile rele spun că am putea primi chiar suport pentru sideloading, ceea ce înseamnă că utilizatorii nu vor mai depinde de App Store pentru download-uri de aplicaţii. UE forţează Apple din 2024 să ofere magazine de aplicaţii alternative pe iPhone şi iPad. Vom vedea ceva nou şi pentru widgeturi, notificări, Always On Display.

Mai interesant decât iOS 17 va fi Reality Pro, prima cască de realitate augmentată Apple. Headsetul va fi prezentat la WWDC, alături de platforme software noi şi tool-uri pentru dezvoltatori. Va arăta ca o pereche de ochelari de schi, o sumedenie de camere care vor urmări mişcările în timp real. Platforma sa software se va numi xrOS.

Apple ne mai pregăteşte şi o versiune actualizată de MacBook Air cu procesor M3 la interior. Se lucrează şi la un MacBook Air de 15 inch. Chipul M2 a fosg anunţat la WWDC 2022, deci e posibil să vedem aici un chip nou, un M3.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Apple