Chat-GPT5 ar putea fi imposibil de distins de o fiinţă umană

Scris de | 31 martie, 2023
Chat-GPT5 ar putea fi imposibil de distins de o fiinţă umană

Oameni de ştiinţă şi Elon Musk eu emis recent o avertizare cu privire la ritmul accelerat în care AI-urile evoluează şi faptul că nu sunt reglementate eficient. În acelaşi timp aflăm că Chat-GPT se pregăteşte de încă un update, iar după GPT-4 îl vom primi pe GPT-5, care va aduce o revoluţie totală.

Antreprenorul şi dezvoltatorul Siqi Chen e convins că versiunea GPT-5 va aduce la nivel de AGI „Artificial General Intelligence” până la final de an, fiind imposibil de distins de un om real. Antrenarea lui GPT-5 va fi gata în decembrie, iar atunci OpenAI va atinge nivelul AGI. AI-ul generativ va reuşi să răspundă la orice întrebare în acelaşi mod în care ar face-o o fiinţă umană.

E drept că sunt voci care spun că e prea devreme şi OpenAI mai are de lucru până la AGI. Abilitatea unui AI de a învăţa şi înţelege orice task sau concept pe care şi oamenii îl pot înţelege şi învaţă este acest AGI. În general AI-urile fac task-uri, dar AGI nu e restricţionat la funcţii şi task-uri, e o inteligenţă de sine stătătoare. Această versiune de AI ar putea creşte productivitatea în special când vine vorba de a scăpa oamenii de muncă repetitivă.

Problema e că AI-urilor li se va da prea multă autoritate şi putere. Am putea vedea o armată de boţi convingători (că sunt oameni reali) invadând social media şi făcând propagandă sau dezinformând. Recent Elon Musk şi peste 1000 de experţi tech au semnat o scrisoare deschisă în care cer o pauză de 6 luni în dezvoltarea AI-urilor precum ChatGPT.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Interesting Engineering