ASUS anunţă consola portabilă ROG Ally, rival pentru Steam Deck

Scris de | 4 aprilie, 2023
ASUS anunţă consola portabilă ROG Ally, rival pentru Steam Deck

La început de lună aprilie orice anunţ de produs e privit cu suspiciune, în ideea că ar fi o păcăleală de 1 aprilie. Aşa a fost văzut şi anunţul lui ASUS ROG Ally, o consolă de gaming rivală cu Steam Deck, dar e un produs cât se poate de real.

Dispozitivul e practic un PC portabil de gaming, care vine cu Windows 11 şi un procesor custom Ryzen la interior. Nu ar fi departe de SoC-ul Aerith de pe Valve Steam Deck. ASUS insistă totuşi că al său e cel mai rapid de la AMD. Piaţa de PC-uri portabile de gaming în format Nintendo Switch se tot aglomerează şi asta numai dacă mă uit la băieţii de la GPD sau la Ayaneo 2 sau OneXPlayer.

ROG Ally are ecran de 7 inch, cu aspect 16:9 şi rezoluţie de 1920 x 1080 pixeli, plus refresh rate de 120 Hz. Aici apar avantaje faţă de Steam Deck, care are ecran de 7 inch 720p şi refresh rate de 60 Hz. În plus, dispozitivul e mai compact şi mai uşor decât maşinăria Valve, la 608 grame şi 39 mm în talie. Promite 500 nits de luminozitate şi arhitectură AMD Zen 4, cu grafică RDNA 3.

Linus Tech Tips a pus deja mâna pe gadget şi a găsit customizări de la ASUS. Are cititor de amprente sus, e mai silenţios decât Steam Deck, iar SSD-ul şi joystick-urile sunt uşor de înlocuit. Are setup-ul clasic, cu două stock-uri analogice, un D Pad în stânga şi 4 butoane de acţiune. Permite şi conectarea la o placă externă via ASUS XG Mobile eGPU. Rămâne acum doar să aflăm un preţ.

Etichete: , , , ,

Sursa: The Verge