ChatGPT tocmai şi-a inventat propriul său limbaj

Scris de | 15 aprilie, 2023
ChatGPT tocmai şi-a inventat propriul său limbaj

După ce a scris articole pentru jurnalişti, lucrări pentru studenţi, poezii şi scenarii de film, acum ChatGPT cucereşte titlurile din presă cu propriul său limbaj. Chatbot-ul celor de la OpenAI şi-a inventat propria limbă.

Unul dintre neajunsurile acestui chatbot este că nu îşi poate aminti conversaţiile din trecut, dar aceasta limitare se poate fenta cerându-i chabot-ului să comprime actuala conversaţie într-o serie de litere şi cifre la întâmplare, dar şi simboluri, care îi vor permite să reia chat-ul de unde a rămas.

Pe 4 aprilie programatorul Greg Fodor a postat pe Twitter o serie de caractere şi a cerut ca nimeni să nu le introducă în ChatGPT, versiunea GPT4. Evident asta s-a întâmplat şi bot-ul a început să scrie o scurtă poveste în stil Lovecraft despre un grup de rebeli care se luptă cu creaturi numite shoggoth.

Rezultatul se vede aici. Noul limbaj a fost deja denumit „Shogtongue”. Mulţumită lui poţi extinde conversaţiile cu ChatGPT de 5, până la 10 ori. ChatGPT are memorie limitată şi uită detalii dacă chat-l trece de 8000 de cuvinte. După un chat lung GPT-4 comprimă tot în limbajul său propriu ciudat.

Funcţia e utilă pentru a face sesiuni de review şi jurnal via chatGPT.

Etichete: , , , , ,