Elon Musk vrea să creeze „TruthGPT”, o companie de AI care să lupte cu Google și OpenAI

Scris de | 18 aprilie, 2023
Elon Musk vrea să creeze „TruthGPT”, o companie de AI care să lupte cu Google și OpenAI

Faptul că Elon Musk a cerut recent încetarea progresului AI pe o perioadă de 6 luni începe să fie mai ușor de înțeles, după ce miliardarul a declarat, într-un interviu cu Fox News, citat de Engadget, ca vrea să creeze propria sa companie de inteligență artificială, pe care se gândește să o numească „TruthGPT”. Scopul aceste companii ar fi să creeze „un AI în căutarea adevărului suprem, care să încerce să înțeleagă natura universului” și care, Musk speră, „să facă mai mult bine decât rău”. De asemenea, TruthGPT ar fi „o a treia opțiune”, rivalizând cu OpenAI și Google.

Musk a mai spus și că e conștient că ar pleca cu un dezavantaj față de rivalii săi, și nu ne putem da seama momentan cât de serioase sunt planurile sale. Ce știm deja însă este că acesta ar fi înaintat deja documentele necesare pentru înființarea unei afaceri numită X.AI Corp, și că a cumpărat mii de plăci grafice, angajând cercetători de la DeepMind pentru un proiect necunoscut, bazat pe AI, al Twitter.

Șeful Twitter și SpaceX mai spune că îngrijorările pe care și le-a exprimat recent cu privire la direcția în care se îndreaptă inteligența artificială și amenințările pe care le-ar putea avea aceasta asupra omenirii sunt o motivație în plus pentru realizarea unei companii. El a fost un investitor timpuriu în OpenAI, încă din 2015, însă s-a distanțat de companie după o neînțelegere cu Sam Altman cu privire la cine ar trebui să conducă organizația. Recent, Musk a criticat OpenAI pentru faptul că lucrează cu Microsoft.

În interviul cu Fox News, Musk a mai indicat și o funcție care ar urma să apară pe Twitter în următoarea perioadă. Este vorba despre posibilitatea de a cripta mesajele private, care ar urma să fie lansată până la sfârșitul lui mai. Musk este un fan al aplicațiilor de mesagerie criptate, spunând anterior că Twitter ar trebui să ofere o criptare similară cu cea oferită de Signal.

Etichete: , , , , , ,