Elon Musk a cumpărat mii de plăci video pentru un proiect AI Twitter

Scris de | 14 aprilie, 2023
Elon Musk a cumpărat mii de plăci video pentru un proiect AI Twitter

Elon Musk ia în serios proiectele legate de AI şi atunci când nu semnează o scrisoare deschisă în care cere o pauză de 6 luni de la dezvoltarea ChatGPT, el îşi face… provizii de plăci grafice. Surse din industrie afirmă că Musk a cumpărat mii de GPU-uri recent.

Aparent aceste GPU-uri sunt pentru un proiect Twitter legat de AI. În plus, excentricul miliadar a angajat doi foşti cercetători de la DeepMind. Twitter ar avea propriul departament de cercetare şi dezvoltare pe tema inteligenţei artificiale. Conform celor de la Business Insider, Elon Musk a cumpărat recent 10.000 de GPU-uri pentru a le folosi la data centerele companiei.

O sursă a declarat pentru publicaţie că Musk ia în serios proiectul. Nu ar avea sens să cheltuiască atât de mulţi bani pe plăci grafice, dacă nu ar pregăti un proiect AI. Speculaţiile afirmă că e vorba despre un AI generativ, care va fi antrenat cu resursele uriaşe de date ale companiei. Încă nu e clar totuşi cum va folosi Twitter asta. Poate pentru un motor de căutare mai eficient, poate pentru a reconstrui segmentul de business, muribund la Twitter.

Musk a fost mereu un critic vocal pentru OpenAI, compania pe care de altfel a cofondat-o în 2015. El se declară confuz cum o organizaţie non profit la care a donat 100 de milioane de dolari a devenit capitalizată la 30 de miliarde de dolari. Musk ar fi fost refuzat de Sam Altman, CEO-ul OpenAI în 2018, când s-a autopropus la şefia firmei. Atunci Musk a rupt orice legătură cu OpenAI.

El a promis că va finanţa cercetarea, dar a oprit plăţile imediat după.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Engadget