ASUS prezintă ZenBook S 13 OLED, cel mai subţire laptop ultraportabil cu OLED

Pe 20 aprilie ASUS a ţinut evenimentul Thinkcredible, în cadrul căruia a prezentat modele ultrasubţiri şi compacte de ZenBook-uri şi VivoBook-uri, dar vedetă a fost ZenBook S 13 OLED, despre care aflaţi detalii mai jos.

Are talie de doar 1 cm şi greutate de doar 1 kilogram. Acest model, UX5304 este cel mai subţire laptop ultraportabil cu ecran OLED din lume. E certificat Intel Evo şi oferă o perfomrant de top, prin intermediul unei baterii de 63 Wh şi aduce gama completă de porturi I/O. Are tehnologie Lumina OLED, cu acurateţe mai bună, răspuns mai rapid şi fiabilitate crescută.

Există şi validare Pantone, certificare VESA DisplayHDR True Black şi calibrare din fabrică cu Delta E < 1. Zenbook S 13 OLED (UX5304) este finisat în noua culoare Basalt Gray sau pe clasica Ponder Blue. Foloseşte în componenţa sa metale şi materiale plastice reciclate şi sustenabile. La interior găsim un procesor până la Intel Core i7 Gen 12, 32 GB RAM LPDDR5 şi SSD PCIe 4.0 x4 de 1 TB.

Ecranul este unul OLED 16:10 cu rezoluţie de 2880 x 1800 pixeli, validat Pantone, certificat Dolby Vision și VESA DisplayHDR True Black 500. Varianta în culoarea Basalt Gray dispune de materialul exclusiv și revoluționar ASUS Plasma Ceramic Aluminum. Acesta conferă aluminiului de pe capac proprietăți ceramice în urma unui proces tehnologic cu impact redus asupra mediului. Acest tratament sporește rezistența la uzură, protecția împotriva coroziunii, managementul termic, duritatea și durata de viață.