ASUS ROG Ally: Absolut toate detaliile despre rivalul Steam Deck, când se lansează, cât costă și specificații complete

Scris de | 11 mai, 2023
ASUS ROG Ally: Absolut toate detaliile despre rivalul Steam Deck, când se lansează, cât costă și specificații complete

ROG Ally, prima consolă portabilă cu Windows 11 din portofoliul ROG, se bazează pe un nou procesor AMD Ryzen, pentru jocuri la 1080p.

Republic of Gamers anunță lansarea lui Ally, un dispozitiv portabil puternic pentru jocuri pe sistemul de operare Windows 11. Având la bază procesorul de ultimă generație AMD Ryzen Z1 Extreme, ROG Ally poate rula cu ușurință jocuri AAA și titluri indie la rezoluție Full HD 1080p.

ROG Ally va fi disponibil la vânzare pe 13 iunie 2023, la prețuri pornind de la aprox. 3999 de lei, iar precomenzile vor începe pe 11 mai.

Gaming AAA la rezoluție FullHD pe o consolă portabilă

ROG Ally e capabil să ruleze titlurile moderne AAA mai rapid și mai fluid decât alte dispozitive portabile de pe piață. Deoarece dispune de sistemul de operare Windows 11, poate reda orice joc de pe orice platformă și include 3 luni de abonament Xbox Game Pass Ultimate. Utilizatorii se pot juca singuri, îl pot conecta la un televizor pentru a se juca cu prietenii sau pot obține un plus de viteză cu suita de plăci grafice externe ROG XG Mobile pentru o experiență de joc de top.

ROG Ally este dotat cu un procesor nou din seria Ryzen Z1 de la AMD. Construit pe arhitectura „Zen” 4 cu grafică AMD RDNA 3, Ryzen Z1 Extreme rivalizează cu performanțele de gaming ale consolelor, oferind 8 nuclee, 16 fire de execuție și 8,6 teraflopi de putere grafică. O versiune AMD Ryzen Z1 cu 6 nuclee și 12 fire de execuție va fi disponibilă ulterior, în cel de-al treilea trimestru din 2023. Ambele modele au suport complet pentru tehnologiile de „upscaling” AMD FidelityFX Super Resolution și AMD Radeon Super Resolution, pentru performanțe bune atât în titlurile AAA, cât și în cele indie.

Performanța este posibilă prin soluția termică Zero Gravity de la ROG, care utilizează două ventilatoare, un radiator cu lamele subțiri și conducte de căldură cu fricțiune ridicată pentru a asigura răcirea lui Ally indiferent de poziția în care e orientat dispozitivul.

De asemenea, ROG Ally dispune de 16 GB de memorie LPDDR5 de mare viteză la 6400 MHz, 512 GB de spațiu de stocare PCIe Gen 4 și de un slot pentru carduri microSD UHS-II pentru extinderea capacității de stocare. Având interfață integrată Wi-Fi 6E, Ally va beneficia de o conexiune solidă, chiar și în rețelele aglomerate, atât în meciurile „multi-player” sau în „streaming” via Xbox Cloud Gaming sau AMD Link.

Ally este echipat cu un panou Full HD (1080p) la 120 Hz, cu suport AMD FreeSync Premium, iar jucătorii se vor bucura de o claritate mai bună a mișcărilor dinamice din jocuri, fără ruperi de cadre sau sacadări în cazul unei scăderi de FPS. Ecranul are, de asemenea, o luminozitate de până la 500 de niți, permițându-le gamerilor să urmărească acțiunea în medii mai dificile, cum ar fi în aer liber. Ecranul tactil permite navigarea fără probleme pe desktop-ul Windows, atunci când jucătorii trebuie să schimbe setările sau să instaleze următorul joc.

Performanțe de top la un preț competitiv

Cu ROG Gaming Charger Dock (opțional), jucătorii pot conecta Ally la un televizor, încărcându-l în același timp. Experiența de gaming poate fi trăită alături de prieteni, pe canapea, jocul „multi-player” fiind posibil cu controllere suplimentare. Ally poate gestiona cu ușurință jocuri „multi-player” precum „NBA 2K3”, „Moving Out” și „Street Fighter V”.

Atunci când se cuplează la o stație grafică externă XG Mobile, care poate avea un GPU pentru laptop NVIDIA GeForce RTX 4090, ROG Ally devine aproape la fel de bun ca un sistem PC. Gamerii se pot juca fie de pe canapeaua din sufragerie, fie într-o experiență desktop completă cu ajutorul mouse-ului și tastaturii. 

Modelul echipat cu Ryzen Z1 Extreme și 512GB de stocare va fi disponibil pentru precomandă începând cu 11 mai și va fi pus în vânzare la prețul de aproximativ 3999 de lei pe 13 iunie. Modelul ROG Ally echipat cu cipul Ryzen Z1 va fi disponibil mai târziu, în trimestrul al treilea din acest an.

Joacă toate jocurile

ROG Ally a fost proiectat de la zero având la bază sistemul de operare Windows, fiind capabil să ruleze toate jocurile de pe orice platformă. ROG a încheiat parteneriate cu Microsoft, publisheri de jocuri și studiouri individuale. Suportul complet pentru Steam, EA App, Xbox Game Pass, Epic Games Store, GOG și mai multe biblioteci de jocuri asigură faptul că, indiferent de unde își descarcă jucătorii jocurile, ROG Ally le asigură suportul necesar.

De asemenea, ROG Ally vine la pachet cu un cod Xbox Game Pass Ultimate gratuit pe 3 luni.

ROG colaborează cu Xbox Game Studios, Capcom, HoYoverse, Level Infinite, 505 Games, Team 17, Nacon, Techland, Squanch Games și Fatshark pentru a oferi cea mai bună experiență de joc pe ROG Ally.

Specificații ROG Ally:

Sistem de operare Windows 11 Home 
Procesor Procesor AMD Ryzen™ Z1 Extreme 
CPU: arhitectură Zen 4, 8 nuclee /16 fire de execuție, 24MB cache total, până la 5,10 Ghz în mod boost 
GPU: 12 unități de calcul RDNA3, până la 2,7 GHz, 8,6 TFlops, capacitate implicită 4 GB de RAM 
Putere APU: 9-30 W 
Ecran 7 inchi 
FHD (1920 x 1080) 16:9 
Nivel IPS 
Ecran lucios 
Luminozitate până la 500 de niți 
sRGB:100% 
Gorilla® Glass Victus™ 
Gorilla® Glass DXC 
Ecran tactil (10 puncte de atingere simultane) 
Rată de reîmprospătare: 120 Hz 
Tim de răspuns : 7 ms 
Suport pentru Dolby Vision HDR 
AMD FreeSync™ Premium
Memorie 16GB LPDDR5 integrată (6400MT/s dual channel) 
Stocare 512GB PCIe® 4.0 NVMe™ M.2 SSD (2230) 
Porturi I/O 1 x combo jack audio de 3,5mm 
1 x Interfață ROG XG Mobile și port combo USB Type-C (cu USB 3.2 Gen2, suportă DisplayPort™ 1.4) 
1 x cititor de carduri microSD UHS-II (suportă SD, SDXC și SDHC) 
Control și intrare Comenzi gamepad: 
Butoanele A B X Y 
D-pad 
Trăgace analogice cu efect Hall L & R 
Bare de protecție L & R 
Buton de vizualizare 
Butonul de meniu 
Butonul Command Center 
Butonul Armoury Crate 
2 x butoane cu priză asignabile 
Thumbstick-uri: 2 x stick-uri analogice de dimensiuni normale cu atingere capacitivă 
Haptică: Haptică HD 
Gyro: IMU cu 6 axe 
Audio Tehnologie de atenuare a zgomotului prin AI 
Dolby Atmos 
Certificare Hi-Res 
Matrice de microfoane încorporată 
Sistem de două boxe cu tehnologie Smart Amplifier 
Rețea și comunicații Triple band Wi-Fi 6E (802.11ax) 2 x 2 
Bluetooth 5.22
Baterie 40 Wați oră
Alimentare Sursă de alimentare de 65W USB Type-C PD 3.0 
Adaptor: 65W AC, Ieșire: 20V DC, 3,25A, 65W, Intrare: 100~240V AC 50/60Hz universal 
AURA SYNC Da 
Greutate ~608 g 
Dimensiuni (L x A x Î) 28,0 x 11,1 x 2,12 ~ 3,24 cm 
Xbox Game Pass 3 luni de Xbox Game Pass Ultimate incluse
Securitate Senzor de amprentă încorporat 
Procesor de securitate Microsoft Pluton

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , , , , , ,