Google va începe să şteargă conturile inactive din luna decembrie

Scris de | 17 mai, 2023
Google va începe să şteargă conturile inactive din luna decembrie

Google vrea să facă o curăţenie masivă în baza sa de utilizatori şi se pregăteşte de o ştergere masivă de conturi inactive. Ceva de gen a făcut şi Twitter când a fost preluată de Elon Musk sau Facebook când a fost acuzată că are prea mulţi utilizatori inactivi sau boţi. Google a anunţat ieri că va şterge conturile care au rămas nefolosite timp de 2 ani.

Marea ştergere începe din luna decembrie şi scopul este de a preveni ameninţările de securitate, inclusiv hack-urile. Compania a declarat că dacă un cont Google nu a fost utilizat sau nu s-a făcut o autentificare în el timp de cel puţin 2 ani îl va şterge. Utilizatorul va pierde astfel acces la servicii ca Google Workspace, care include Gmail, Drive, Docs, Meet şi Calendar.

Dispare şi accesul la YouTube, dar şi cel la Google Photos. Politica se aplică doar la conturile personale Google şi nu la cele ale organizaţiilor, precum şcoli sau business-uri. Google anunţa încă din 2020 că va înlătura conţinutul stocat pe conturile inactive, dar nu va şterge conturi propriu zise. Gigantul american a început deja să trimită notificări spre adresele de email ale conturilor şi face procedee de Recovery ale conturilor inactive înainte de ştergere.

Elon Musk anunţă la rândul său că va şterge de pe Twitter conturile care sunt inactive de câţiva ani, afirmând că e nevoie să elibereze username-uri dorite de alţii şi abandonate. E practic vorba despre o curăţenie uriaşă pe servere şi eliminare de conturi inactive, ce pot fi folosite de hackeri pentru a sparge alte conturi.

Etichete: , , ,

Sursa: Reuters