O organizație fondată de nepotul lui Jacques Cousteau vrea să creeze o Stație Subacvatică, asemănătoare cu Stația Spațială Internațională

Scris de | 17 mai, 2023
O organizație fondată de nepotul lui Jacques Cousteau vrea să creeze o Stație Subacvatică, asemănătoare cu Stația Spațială Internațională

Proteus Ocean Group este o organizație al cărei co-fondator este Fabien Cousteau, nepotul celebrului explorator oceanic Jacques Cousteau, și dorește crearea unei construcții extraordinare, pe care o numesc „o stație spațială subacvatică a oceanului”, care ar urma să fie amplasată la aproximativ 20 de metri adâncime lângă Curaçao, în Marea Caraibilor. Stația Subacvatică are ca țintă de construcție anul 2026, iar ridicarea ei va fi realizată în colaborare cu NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration), reprezentând o șansă pentru cercetători de a descoperi mai multe lucruri despre oceane.

Oamenii de știință care vor lucra în Stația Subacvatică vor putea să și locuiască acolo pentru o perioadă de timp, aceasta fiind capabilă să adăpostească până la 12 persoane. De asemenea, există planuri pentru a oferi și posibilitatea unor clienți înstăriți de a se retrage pe Stație câteva zile, ca într-un fel de vacanță.

Stația va fi construită pentru a putea rezista capriciilor oceanului, și va permite celor aflați la bord să crească plante printr-un sistem hidroponic. Energia ar urma să fie furnizată de vânt și panouri solare și în interior se va afla inclusiv o stație de producție video, pentru live streaming-uri educaționale. Stația se va numi PROTEUS, iar scopul principal al construcției sale va fi, evident, acela de a putea cerceta și descoperi noi lucruri legate de ocean chiar în inima acestuia.

Cercetătorii vor putea lucra cu cele mai noi tehnologii, iar intrarea în Stație se va face printr-o piscină localizată în nivelul cel mai de jos al acesteia. Construcția din Marea Caraibilor ar putea fi doar începutul, cei de la Proteus țintind și alte locații viitoare, precum Europa sau Statele Unite, cu scopul de a crea o rețea de astfel de stații. De asemenea, la fel ca Stația Spațială Internațională, planul este ca PROTEUS să fie o construcție modulară, astfel încât să poată fi adăugate noi spații oricând, pentru a ține pasul cu noile tehnologii.

Etichete: , , , , , , ,

Sursa: Scientists Present Bold Vision For Unveiling The Ocean’s Enigmas By Living Underwater