Angajații Apple nu mai au voie să folosească ChatGPT

Scris de | 19 mai, 2023
Angajații Apple nu mai au voie să folosească ChatGPT

Apple este ultima dintr-o serie de companii care le-au interzis angajaților lor să folosească ChatGPT, senzația lumii tech în prima jumătate a lui 2023. Motivul oficial este reprezentat de o teamă că informații confidențiale care ajung în sistemele OpenAI (compania din spatele ChatGPT) ar putea „scăpa” în public sau ar putea fi colectate de alte companii. De asemenea, conform Wall Street Journal, angajații gigantului din Cupertino au mai fost și avertizați să nu folosească asistentul AI pentru programare de la GitHub, denumit Copilot. Reporterul Bloomberg Mark Gurman a scris pe Twitter că ChatGPT se afla pe lista de software interzis a celor de la Apple „de luni bune”.

Grijile celor de la Apple nu sunt tocmai neîndreptățite. OpenAI stochează toate interacțiunile dintre utilizatori și ChatGPT, acestea fiind folosite pentru a antrena apoi alte sisteme ale OpenAI și pot fi verificate de moderatori pentru eventuale breșe și nerespectări ale termenilor și serviciilor companiei.

În aprilie, OpenAI lansa o funcție care le permitea utilizatorilor să oprească menținerea istoricului chatului, la puțin timp după ce mai multe state din Uniunea Europeană începeau să investigheze potențialele pericole ale chatbotului în ceea ce privește securitatea datelor. Chiar și cu această funcție activată însă, OpenAI reține conversațiile pentru 30 de zile cu opțiunea de a le verifica pentru a se asigura că nu există situații de abuz, înainte de a le șterge permanent. De asemenea, este posibil să obții date introduse de alte persoane pentru a antrena un chatbot vorbind cu acesta, deși acest lucru nu a fost dovedit încă în cazul lui ChatGPT.

Apple se alătură astfel altor companii care au interzis angajaților să folosească tool-ul celor de la OpenAI, precum JP Morgan, Verizon și Amazon. Mai mult, interdicția vine chiar în contextul în care OpenAI a lansat o aplicație ChatGPT pentru iOS chiar în această săptămână. Este gratuită, suportă inclusiv și input prin voce, iar momentan poate fi descărcată doar în Statele Unite, însă se pare că va ajunge în curând și în alte țări, alături de o versiune pentru Android.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , , ,

Sursa: Apple restricts employees from using ChatGPT over fear of data leaks