Twitter are un nou CEO: Linda Yaccarino

Scris de | 13 mai, 2023
Twitter are un nou CEO: Linda Yaccarino

Aşa cum se speculase cu 24 de ore înainte, Twitter are un nou CEO în persoana lui Linda Yaccarino. Aceasta îl va înlocui pe Elon Musk peste 6 săptămâni, aşa cum chiar excentricul miliardar a anunţat.

Yaccarino vine de la NBC Universal şi se va axa pe operaţiuni de business. La NBCUniversal, Linda Yaccarino a fost şef de vânzări în segmentul de Advertising. În vreme ce noul CEO se axează pe business, Elon Musk se va concentra pe design de produs şi tehnologie nouă. Marele scop al lui Musk este să transforme Twitter în „aplicaţia X”, o platformă universală.

Ea se inspiră de la WeChat şi vrea să facă Twitter o platformă pentru chat, plăţi, consum de media, livrări de mâncare. Yaccarino a fost văzută la multiple evenimente cu Elon Musk, împarte aceleaşi viziuni politice şi i-a asigurat deja platformei Twitter video-uri NBC cu Olimpiada din 2024, de la Paris. A insistat şi că platforma să aducă înapoi serviciul Periscope, dar la rezoluţie înaltă.

Cum Yaccarino are experienţă în advertising, ar putea ajuta Twitter să îşi recapete advertiserii pierduţi în urma preluării de către Musk anul trecut. În special brandurile auto au renunţat la parteneriate. Sub Elon Twitter a fost dominată de decizii haotice, concedieri în masă, banări de jurnalişti. În decembrie miliardarul posta un sondaj în care întrebă lumea dacă să rămână CEO sau nu. După 17.5 milioane de voturi 57.5% au votat în favoarea demiterii lui Musk.

Etichete: , , ,

Sursa: Engadget