Elon Musk va fi înlocuit din postul de CEO Twitter în 6 săptămâni

Scris de | 12 mai, 2023
Elon Musk va fi înlocuit din postul de CEO Twitter în 6 săptămâni

La un an după ce a preluat frâiele Twitter, Elon Musk pare în sfârşit gata să cedeze conducerea companiei. El a anunţat că peste 6 săptămâni îşi va începe activitatea un nou CEO Twitter.

Musk va rămâne în cadrul companiei în poziţia de director executiv şi CTO. Cu multe luni în urma Elon Musk a făcut un sondaj pe Twitter pentru a afla câtă lume îl vrea înlocuit din postura de CEO. Publicul a votat covârşitor pentru „da”. Încă nu ştim numele exact al liderului, dar ştim că va fi o femeie. Pe viitor rolul lui Musk va fi de a se ocupa de produse, software şi operaţiuni de sistem.

The Wall Street Journal a făcut nişte săpături şi a aflat că noul CEO ar putea fi Linda Yaccarino, care e un oficial pe partea de advertising la NBCUniversal. Yaccarino e cunoscută pentru modalităţi superioare de a măsura eficienţa advertising-ului. Se zvoneşte şi că Musk se înţelege excelent cu noul oficial.

Cei doi au apărut împreună la evenimente legate de advertising, iar Yaccarino a vorbit şi ea de bine de Elon. NBCU are parteneriate însemnate cu Twitter, reînnoind recent parteneriautl pentru a hosta video-uri din cadrul Olimpiadei din 2024 pe Twitter. Musk vine după o şefie haotică la cârmă Twitter, cu concedieri fulgerătoare, inclusiv la nivel înalt, politici prea relaxate de moderare, banarea unor jurnalişti şi hate speech lăsat ceva mai liber.

Etichete: , , ,

Sursa: Engadget