Adobe adaugă AI generativ în Photoshop pentru editare superioară

Scris de | 23 mai, 2023
Adobe adaugă AI generativ în Photoshop pentru editare superioară

Adobe se alătură marilor nume care au adăugat tehnologia AI în softurile lor. De azi Photoshop primeşte AI generativ sub forma lui Generative Fill. El deocamdată e disponibil în beta şi va sosi într-o variantă finală până se termină 2023.

Funcţionalitatea Generative Fill va sosi în cadrul aplicaţiei de editare software în curând. Compania promite „o nouă modalitate magică de a lucra”, iar în spatele său se află Firefly, un tool cu AI care reduce din cantitatea de muncă a editorilor. Adobe a creat suita Firefly şi a lansat-o în aprilie 2023, bazându-se pe programul AI Sensei.

Firefly este o suită de modele generative AI care pot crea şi edita fişiere audio, video, ilustraţii şi chiar modele 3D folosind comenzi text în acelaşi mod ca Dall-E şi ChatGPT. Revenind la Generative Fill, el este echivalentul lui DALL-E 2 şi al său „Inpainting”, adică generarea de conţinut AI în cadrul unei secţiuni de imagine.

Există şi Outpainting, adică generarea de content AI extins dincolo de marginile imaginii. Dacă vrei să faci un inpaint încât cerul să arate suprarealist într-o fotografie a ta, atunci selectezi acea zonă şi scrii ceva de gen „cer suprarealist cu nuanţe stranii” în căsuţa de text. Poţi de asemena solicita un aspect ratio mai larg la o poză.

Adobe afirmă că funcţia păstrează perspectiva originală a scenei, ilumianarea şi stilul său şi face modificări discrete, subtile. Pentru a deosebi munca AI-ului de cea a omului într-un mod etic, compania afirmă că AI-ul învaţă doar din imagini Adobe Stock şi altele de tip public domain, fără restricţii de copyright. Va exista şi un cod invizibil digital ascuns în imagini pentru a semnala că sunt produse sau editate de AI.

Etichete: , , ,

Sursa: Engadget