Camerele lui Pixel 8 şi Google Pixel 8 Pro au specificaţiile scăpate online

Scris de | 11 iunie, 2023
Camerele lui Pixel 8 şi Google Pixel 8 Pro au specificaţiile scăpate online

Google ne pregăteşte pentru la toamnă două telefoane flagship, Google Pixel 8 şi Google Pixel 8 Pro. Acestea au avut parte de scăpări de randări şi unele teasere, iar acum aflăm specificaţii ale camerelor de pe ambele modele. Se pare că vom primi upgrade-uri serioase faţă de predecesori.

Pixel 8 şi Pixel 8 Pro vor adopta ca senzor principal un ISOCELL GN2 de 50 de megapixeli, în loc de ISOCELL GN1 de pe predecesor. Va capta cu 35% mai multă lumină decât modelele actuale, fiind mai bine pregătit pentru captura low light. Va avea şi un shutter mai rapid pentru a reduce blur-ul la captura nocturnă. O altă veste bună e că noul senzor suportă filmare 8K la 30 FPS.

Asta şi mulţumită noului procesor Google Tensor G3, care va suporta filmare 8K la 30 FPS. Problema e că unii dezvoltatori afirmă că deja telefoanele Pixel 7 se încing când filmează în 4K la 60 FPS, deci la 8K va fi şi mai greu. Senzorul cel nou aduce şi suport pentru Staggered HDR, ceea ce înseamnă că va oferi captură cu expuneri lungi şi scurte simultan.

Google Pixel 8 Pro va mai folosi şi senzorul Sony IMX787 pentru camera ultrawide, un senzor de 64 de megapixeli. El este de 2 ori mai mare decât cel de 12 MP Sony IMX386 de pe Pixel 7 Pro. Sunt şanse să nu avem mod Macro, deşi în ziua de azi camerele ultrawide vin cu autofocus şi captura Macro. Pixel 8 între timp va rămâne la acelaşi Sony IMX386 de 12 MP ultrawide.

Descoperim şi ca un nou senzor Time of Flight soseşte pe Pixel 8 Pro, cu o autofocalizare mai precisă. Se păstrează zoom-ul optic 5X de la Pixel 7 Pro, dar şi camera selfie de 11 MP. Pixel 8 Pro primeşte şi un senzor de temperatură, dar va fi unul de temperatură corporală şi nu unul asociat camerei.

Etichete: , , , ,

Sursa: Phone Arena