Un fost oficial Samsung a încercat să copieze o întreagă fabrica de cipuri în China

Scris de | 13 iunie, 2023
Un fost oficial Samsung a încercat să copieze o întreagă fabrica de cipuri în China

Samsung a fost victima unei breşe de date, care a costat-o 230 de milioane de dolari. Un fost oficial al companiei a încercat să copieze o întreagă fabrica de cipuri din China.

Preşedintele sud coreean, Yoon Suk Yeol a declarat recent că industria semiconductor este într-un „război total”. Noua situaţie susţine afirmaţia. Procuror din Suwon District l-au condamnat pe fostul oficial Samsung pentru faptul că a furat schiţe şi planuri ale unei întregi fabrici de cipuri. Informaţia vine de la publicaţia Business Korea.

Acuzatul are 65 de ani şi a fost vicepreşedinte al altui producător coreean de cipuri, SK Hynix. El a furat informaţii între 2018 şi 2019, iar Samsung a pierdut 230 de milioane de dolari în urma furtului. Acuzatul avea şi planuri: să construiască o fabrică de cipuri în China cu planurile furate la nici 1.5 kilometri distanţă.

A angajat chiar 200 de oameni de la SK Hynix şi Samsung pentru a le obţine secretele şi a colaborat cu un producător taiwanez pentru proiect. El a adus 6.2 miliarde de dolari pentru a pune pe roate fabica. Până la urmă proiectul a picat. Totuşi cel în cauză şi-a asigurat 358 de milioane de dolari de la investitori chinezi, folosit pentru a crea prototipuri în Chengdu, China.

Mai sunt acuzaţi şi diferiţi subcontractori.

Etichete: , , , , ,

Sursa: Engadget