Mercedes-Benz aduce ChatGPT pe automobilele sale

Scris de | 18 iunie, 2023
Mercedes-Benz aduce ChatGPT pe automobilele sale

După ce am văzut ChatGPT ajungând pe telefoane mobile, ceasuri şi fiind integrat în Bing, acum e momentul să îl vedem pe automobile. Chatbot-ul de la OpenAI a ajuns pe maşinile companiei germane, deocamdată doar în faza de test.

Mercedes-Benz face un beta testing cu ChatGPT ca asistent vocal în automobilele sale. Compania afirmă că şoferii vor putea să discute cu chatbot-ul într-o serie de conversaţii cerând detalii despre destinaţie, sugerând o reţetă nouă pentru cină sau cerând răspunsuri la întrebări mai complexe. Toate în vreme ce atenţia e spre drum şi mâinile pe volan.

Programul de beta testing va implica mai bine de 900.000 de vehicule în SUA dotate cu sistemul de infotainment Mercedes-Benz MBUX. Şoferii vor putea activa funcţia experimentală de pe 16 iunie folosind comanda vocală „Hey Mercedes, vreau să mă alătur programului beta”. Update-ul va fi apoi instalat gratuit over the air, crescând capacitatea asistentului vocal curent, cu ajutorul lui ChatGPT.

Marele avantaj va fi un dialog mai natural între asistent şi utilizator. Partea bună e că nu trebuie să te forţezi să ţii minte anumite comenzi, ci poţi avea un dialog natural cu asistentul. Microsoft oferă infrastructura prin sistemul cloud Azure. Ni se promite că vom putea întreba asistentul cu privire la reţete spre exemplu sau chiar discuţii mai profunde.

Etichete: , , ,

Sursa: The Verge