Creatorul lui ChatGPT spune că nu mai poate dormi noaptea de teama consecinţelor acestui chatbot

Scris de | 14 iunie, 2023
Creatorul lui ChatGPT spune că nu mai poate dormi noaptea de teama consecinţelor acestui chatbot

Sam Altman este un personaj fascinant, nu atât prin faptul că este CEO-ul OpenAI, creatorul ChatGPT, cât prin faptul că a reuşit să îl ţină pe Elon Musk departe de proiect. Acum aflăm că Altman nu mai poate dormi noaptea din cauza temerilor legate de consecinţele activităţilor sale.

Într-o discuţie oficială în India, Altman a declarat că este îngrijorat că a făcut ceva rău creând ChatGPT. În cadrul unui eveniment organizat de către Economic Times, oficialul i-a spus vicepreşedintelui Times Internet, Satyan Gajwani că este îngrijorat de ceea ce a făcut odată cu lansarea lui ChatGPT. Aparent nu mai poate dormi de grija faptului că a făcut ceva rău prin lansarea lui ChatGPT.

Întrebat cu privire la reglementarea inteligenţei artificiale Sam a spus că ar trebui să existe un sistem de licenţiere pentru utilizarea de AI, plus efectuarea de teste de siguranţă înainte de desfăşurare. A cerut reglementări similare în domeniul AI-ului cu cele din domeniul inteligenţei artificiale.

Asta ne aminteşte de scrisoarea deschisă trimisă de Elon Musk şi alţi moguli tech, CEO şi oameni de ştiinţă prin care solicitau încetinirea ritmului de dezvoltare a tehnologiei AI şi chatbot-urilor. Musk nu e totuşi o sursă prea bună, el co-creând OpenAI şi pornind propriul său proiect similar. Şi CEO-ul OpenAI s-a numărat printre cei 350 de experţi care au declarat că AI-ul creşte riscul cu privire la extincţia omenirii.

Sursa foto

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Digi 24