Cel mai nou serial Marvel a debutat cu scandal legat de AI (Secret Invasion)

Scris de | 22 iunie, 2023
Cel mai nou serial Marvel a debutat cu scandal legat de AI (Secret Invasion)

Cei care au abonament Disney+ au avut ocazia să vadă primul episod al unui nou serial Marvel, „Secret Invasion”. A început deja şi o controversă în jurul acestui serial, deoarece producătorii săi au folosit AI pentru a genera secvenţa de deschidere (credits).

Într-un interviu acordat celor de la Polygon regizorul Ali Selim a dezvăluit că echipa sa a folosit un model AI generativ pentru a crea artwork-ul din deschiderea episodului. În această producţie Samuel L. Jackson este personajul principal, jucându-l pe Nick Fury. Regizorul a recunoscut că „nu ştie exact cum funcţionează AI-ul”, dar asta nu contează prea mult, de vreme ce generarea de artwork se face printr-o simplă comandă, câteva cuvinte.

Artwork-ul e creditat Method Studios, dar fanii nu sunt deloc încântaţi de această decizie. Asta deşi primul episod a fost bine primit de puriştii Marvel. Problema e că Disney/Marvel are fonduri uriaşe şi lumea nu înţelege de ce s-au zgârcit şi au folosit AI în locul unor artişti reali. În plus rezultatul nici nu e prea impresionant, iar artiştii au făcut o treabă excelentă în producţii Marvel ca „Loki” sau „Doctor Strange”.

Dacă vă uitaţi la unele cadre din artwork faţa lui Samuel L Jackson e distorsionată serios, iar altele au o geometrie ciudată. Jeff Simpson, concept artist care a lucrat la serial 6 luni a postat pe Twitter că e devastat de această decizie de a folosi AI. A declarat şi că el crede că utilizarea de AI este neetică şi periculoasă.

Cu grevele de la Hollywood în plină desfăşurare, viitorul creaţiei artistice se anunţă interesant.

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Slashgear