Cel mai nou serial Marvel a debutat cu scandal legat de AI (Secret Invasion)

Scris de | 22 iunie, 2023
Cel mai nou serial Marvel a debutat cu scandal legat de AI (Secret Invasion)

Cei care au abonament Disney+ au avut ocazia să vadă primul episod al unui nou serial Marvel, „Secret Invasion”. A început deja şi o controversă în jurul acestui serial, deoarece producătorii săi au folosit AI pentru a genera secvenţa de deschidere (credits).

Într-un interviu acordat celor de la Polygon regizorul Ali Selim a dezvăluit că echipa sa a folosit un model AI generativ pentru a crea artwork-ul din deschiderea episodului. În această producţie Samuel L. Jackson este personajul principal, jucându-l pe Nick Fury. Regizorul a recunoscut că „nu ştie exact cum funcţionează AI-ul”, dar asta nu contează prea mult, de vreme ce generarea de artwork se face printr-o simplă comandă, câteva cuvinte.

Artwork-ul e creditat Method Studios, dar fanii nu sunt deloc încântaţi de această decizie. Asta deşi primul episod a fost bine primit de puriştii Marvel. Problema e că Disney/Marvel are fonduri uriaşe şi lumea nu înţelege de ce s-au zgârcit şi au folosit AI în locul unor artişti reali. În plus rezultatul nici nu e prea impresionant, iar artiştii au făcut o treabă excelentă în producţii Marvel ca „Loki” sau „Doctor Strange”.

Dacă vă uitaţi la unele cadre din artwork faţa lui Samuel L Jackson e distorsionată serios, iar altele au o geometrie ciudată. Jeff Simpson, concept artist care a lucrat la serial 6 luni a postat pe Twitter că e devastat de această decizie de a folosi AI. A declarat şi că el crede că utilizarea de AI este neetică şi periculoasă.

Cu grevele de la Hollywood în plină desfăşurare, viitorul creaţiei artistice se anunţă interesant.

connect sambata la prima tv ora 11

Etichete: , , , , , ,

Sursa: Slashgear