Spotify va oferi streaming lossless în curând, pentru a concura cu Tidal

Scris de | 22 iunie, 2023
Spotify va oferi streaming lossless în curând, pentru a concura cu Tidal

În februarie 2021 Spotify a anunţat un abonament de streaming de muzică lossless, care se numeşte Spotify HiFi. Problema e că am rămas cu anunţul şi nu am văzut vreo urmă de lansare.

Între timp Apple Music a lansat propriul catalog lossless, ceea ce a adus panică la Spotify, care şi-a amânat lansarea de produse HiFi (cunoscut intern sub numele de Supremium). Acum Bloomberg scrie că un abonamnt HiFi e în cărţi, dar avertizează că preţul subscripţiei ar putea fi mai mare. Nu se ştie cu cât mai mare. Cu câteva luni în urmă circula informaţia că preţul ar fi pe la 20 de dolari, dublul celui Premium de 10 dolari actual.

Acestea sunt preţuri pentru SUA, deşi Spotify ar putea face teste cu HiFi pe alte pieţe înainte de a oferi serviciul în SUA. La fel cum Netflix a testat în America de Sud limitarea password sharing-ului de exemplu. Spotify a experimentat cu diferite servicii şi produse în ultimii ani, preluând podcastul The Joe Rogan Experience, care merge bine în ciuda controverselor din pandemie. Pe de altă parte Spotify a închis proiectul pe care îl avea cu Harry şi Meghan.

Apple oferă un abonament de 11 dolari pe lună sau 6 dolari pe lună pentru studenţi şi elevi, care oferă acces la catalogul lossless. Amazon a lansat la rândul său recent un abonament Music Unlimited la preţ de 11 dolari. Un abonament HiFi upgradează calitatea sunetului la nivel lossless, adică o calitate audio la nivel de CD.

Posibil ca Spotify să pluseze cu acces extins la audiobook-uri pentru a face oferta HiFi mai tentantă.

Etichete: , , , , ,

Sursa: GSMArena