Meta va lansa reţeaua de socializare rivală cu Twitter, Threads pe 6 iulie

Scris de | 5 iulie, 2023
Meta va lansa reţeaua de socializare rivală cu Twitter, Threads pe 6 iulie

Mark Zuckerberg a reuşit printr-un miracol să ţină sub cheie un secret important şi anume că a creat încă o reţea de socializare. Mai mult decât atât, e vorba despre un rival pentru Twitter, pe numele său Threads.

Threads va sosi pe 6 iulie şi avem de-a face cu o aplicaţie de social networking care e deja listată în App Store, cu o opţiune de precomandă. Utilizatorii Android vor primi Threads în curând, aşa cum indica şi o listare din Google Play. Serviciul are şi o pagină web dedicată, cu tot cu login. Ce e interesant e că ramura Instagram de la Meta s-a ocupat de acest proiect.

Utilizatorii se vor putea loga în serviciu prin conturile Instagram şi vor păstra username-urile, followerii de acolo şi alte conturi. Aplicaţia e promovată ca „un app Instagram conversaţional bazat pe text”. Interfaţa e inspirată mai mult de Insta decât de Twitter. Postările vor veni cu modalităţi de interacţiune precum Like, Comment, Repost şi Share.

Vor exista şi thread-uri pentru engagement mai bun. Utilizatorii vor putea şi să adauge fotografii postărilor lor. Threads foloseşte ActivityPub, un protocol social media descentralizat care e folosit şi de către Mastodon. Data de 6 iulie anterior menţionată se aplică doar lansării aplicaţiei pe iOS şi nu pe Android, dar e posibil să vină în aceeaşi zi.

Threads e promovată ca o platformă social media unde comunităţile se pot aduna pentru a discuta pe diferite subiecte, atât curente, cât şi trending. Ideea este de a conecta nu doar utilizatorii între ei, ci şi creatorii cu fanii lor. Accentul se pune pe text şi nu pe imagini. Cu un Twitter care şi-a limitat numărul de tweet-uri pe care le poţi citi pe zi, e clar că e momentul oportun pentru un rival.

Asus ROG Zephyrus g16 - 2024

Etichete: , , , ,

Sursa: Phone Arena