Huawei ar putea lansa din nou un telefon cu conectivitate 5G în acest an

Scris de | 12 iulie, 2023
Huawei ar putea lansa din nou un telefon cu conectivitate 5G în acest an

Cei care au folosit telefoanele celor de la Huawei în ultimii ani au remarcat cu siguranță lipsa conectivității 5G, lucru pe care l-am evidențiat și noi în review-uri pentru device-uri ca Huawei P60 Pro sau Huawei nova 11 Pro. Problema vine de la conflictul producătorului din Shenzhen cu guvernul american, unul care continuă la mai bine de 4 ani de la momentul în care Huawei a fost adăugată pe acea entity list, a companiilor cu care nu au voie să stabilească relații comerciale firmele americane. Desigur, ulterior, anumite firme au primit excepții de la regulă, precum Microsoft sau AMD, care au colaborat pe partea de laptopuri cu Huawei, sau chiar Qualcomm, pentru procesoarele lor de pe telefoane – cu mențiunea că respectivele procesoare nu puteau fi 5G, ci 4G.

Conform Reuters însă, viitorul sună ceva mai bine pentru Huawei, care ar urma să folosească din nou procesoare 5G, realizate alături de compania chineză SMIC (Semiconductor Manufacturing International Corporation). Mai multe firme de cercetare care acoperă piața din China sugerează că Huawei și SMIC lucrează la dezvoltarea unor procesoare 5G pe procesul de fabricare N+1 al celei din urmă, ajutat de software-ul EDA (electronic design automation) de la Huawei.

Procesul de fabricare al celor de la SMIC este similar cu procesul pe 7nm folosit de alți competitori din piață în ceea ce privește puterea și stabilitatea. Bineînțeles, numărul inițial de telefoane care vor beneficia de procesoare 5G nu va fi foarte mare, fiind așteptate între 2 și 4 milioane de terminale 5G, cu posibilitatea de a atinge până la 10 milioane în viitorul apropiat. Primul telefon Huawei care va avea din nou un procesor cu capacități 5G la interior este așteptat să se lanseze mai târziu în acest an.

Etichete: , , , , , , , ,