TikTok a lansat un rival pentru Spotify, aplicaţia de streaming muzical TikTok Music

Scris de | 12 iulie, 2023
TikTok a lansat un rival pentru Spotify, aplicaţia de streaming muzical TikTok Music

TikTok se extinde lansând o aplicaţie de streaming muzical, care poate fi văzută ca un soi de rival pentru Spotify şi Apple Music. E vorba despre TikTok Music, care include şi o latură de socializare.

Deocamdată TikTok Music e disponibilă doar în Brazilia şi Indonezia şi nu are o variantă gratuită. Un abonament pe o lună costă 3.49 dolari în Brazilia, iar în Indonezia este 3.25 USD pentru utilizatorii iOS şi 2.96 pentru cei de pe Android. Există şi un trial gratuit pe o lună. TikTok Music îţi permite să îţi sincronizezi serviciul la contul tău TikTok şi să asculţi, descarci şi partajezi melodii.

Compania chineză ByteDance a obţinut parteneriate cu marile case de discuri pentru a îşi asigura content: Warner Music, Sony Music, Universal Music Group. Partea bună e că poţi asculta cele mai virale piese de pe TikTok în întregime, iar algoritmul îţi va face şi recomandări în funcţie de gusturi. Va afişa versuri în timp real, crea playlisturi colaborative alături de prieteni şi există şi posibilitatea de a îţi importa melodiile proprii.

Căutarea pieselor se face inclusiv după versuri şi există şi un soi de Shazam pentru a găsi melodii după un sample audio. O funcţie atractivă e cea de a posta comentarii la piese şi a vă conecta cu alţi iubitori de muzică. ByteDance avea deja un serviciu de streaming în Brazilia şi Indonezia, Resso, care e înlocuit de TikTok Music.

Etichete: , , ,

Sursa: Techcrunch